Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

It-försvarsförbandet söker säkerhetschef

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN

1.IT-försvarsförbandet (1.ITF) är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberdomänen. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Våra antagonister har stora resurser och hög kompetens vilket ställer höga krav på oss som ska skydda och försvara systemen. Då förbandets verksamhet innebär hantering av skarpa insatser kommer du att vara en viktig spelare i att försvara Sverige och stärka vår samlade förmåga inom cyberdomänen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen som säkerhetschef på 1. IT-försvarsförbandet leder du säkerhetstjänsten vid förbandet, och rapporterar inom ramarna för denna uppgift direkt till förbandets chef. Det ingår b.la. att stödja, utbilda och informera förbandets medarbetare avseende säkerhetstjänst. Du leder, samordnar och följer upp säkerhetstjänstens arbete som helhet inom ramen för funktionen. Du planerar, genomför och följer upp förbandets interna kontroller, samt arbetar tillsammans med Försvarsmaktens centrala kontrollfunktion för att stärka och utveckla förbandets säkerhetstjänst. Som säkerhetschef arbetar du med fysisk säkerhet, informationssäkerhet och personalsäkerhet i samverkan med såväl interna som externa aktörer. Vidare genomför du, tillsammans med militära och civila experter, särskild säkerhetsskyddsplanering för operativ verksamhet och styr, samordnar, dokumenterar och utvecklar metoder och rutiner för förbandets säkerhetskänsliga verksamhet.

Vad vi erbjuder dig
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna leverera resultat i dina arbetsuppgifter.
 • Du kommer att arbeta nära den strategiska ledningen, både i förutsättningsskapande planering och insatsplanering.
 • Årlig utbildningsplan som du själv har goda möjligheter att påverka.
 • Kompetenta och drivna kollegor som jobbar mot ett gemensamt syfte.
 • Möjlighet att ta upp till tre timmars fysisk träning under veckan. Hos oss är träning en arbetsuppgift.
 • Arbetet sker på plats men vi lägger mycket fokus på att du ska ha en bra balans mellan arbete och privatliv.

Kompetenskrav

 • Yrkeslivserfarenhet av tjänstgöring som säkerhetschef inom myndighet och/eller privat sektor
 • Yrkeslivserfarenhet av teknisk bevakning kopplat mot larm- och passagesystem.
 • Erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövningar.
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddsplanering.
 • Goda administrativa egenskaper.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Auktoriserad Säkerhetschef och/eller IT-säkerhetschef.
 • Erfarenhet av militär underrättelse- och säkerhetstjänst.
 • Erfarenhet av stabsmetodik.
 • Erfarenhet av att hantera Försvarsmaktens IT- och informationssystem avsedda för säkerhetstjänst.
 • Erfarenhet av chefsbefattningar med personal- och verksamhetsansvar.
 • OF 2 alt. OR 6-7.
Personliga egenskaper
Du arbetar väl tillsammans med andra människor där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har välgrundade värderingar där du styrs av etik som går i linje med Försvarsmaktens värdegrund. Du har ett konstruktivt sätt att lösa tilldelade uppgifter, ofta i nära samarbete med övriga förbandet. Du uppskattar att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt där du via en god samordning har möjlighet att genomföra korrekta avdömningar, även under stunder av tidspress. Du uppfattas av kollegor som lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har ett intresse av att vilja hjälpa andra där du inte drar dig för att stödja med din specialistkunskap.


Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1.IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast 9 juni. Din ansökan behöver innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2407” på din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren