Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

It-arkitekt inom system- och applikationsintegrationsområdet till TVK Ledsyst

Ansök nu
It-arkitekt inom system- och applikationsintegrationsområdet till TVK Ledsyst

Befattningen erbjuder
Skulle du känna dig stolt över att tillhöra en enhet som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) har fått utökade uppgifter och behöver stärka organisationen med IT-arkitekt inriktad mot system- och applikationsintegration.

Om enheten
TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta helhetsansvaret för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.

I avdelningens uppgifter ingår även att driva och genomföra projekt och uppdrag inom it-området. Projekten och uppdragen är breda inom sin natur och kan avse förstudier, utvecklingsprojekt, förvaltningsprojekt, avvecklingsprojekt, konsoliderings- och förändringsprojekt och avser såväl teknik som verksamhetsutveckling.

Vidare arbetar avdelningen genom hela den tekniska kedjan, från slutanvändare och dennes verksamhet, via applikationer och middleware ner till it-infrastrukturen. Realiseringsmetoder är såväl egenutvecklade som anskaffning av standardsystem eller molntjänster.

Om tjänsten

Inom TVK Ledsysts Designsektions ingår en grupp it-arkitekter med olika ansvarsområden varav ett ansvarsområde är system- och applikationsintegration. Arbetet innefattar att tillsammans med övriga it-arkitekter delta i framtagning av arkitektoniska styrningar för Försvarsmaktens Ledningsstödsystem inom sitt område.

Arbetet består i att stödja uppdrag och projekt ledda av Försvarsmakten och Försvarets materielverk med arkitekturstöd vad avser system- och applikationsintegration baserat på Försvarsmaktens regelverk, riktlinjer och best practice. Vidare ingår det i rollen att inrikta och styra projekt vad avser arkitektur och design avseende system- och applikationsintegration mellan it-system, applikationer och tjänster genom bland annat framtagning av underlag för designbeslut och deltagande i praktiskt arkitektur- och designarbete.

Försvarsmakten har även påbörjat ett arbete med att modernisera Försvarsmaktens it- och informationsinfrastrukturer, där en viktig del av arbetet blir att delta i uppgiften med att modernisera integrationsplattformar och integrationsarkitekturer. Detta arbete kan komma att innefatta både interna integrationsplattformar såväl som publika integrationsplattformar som tjänst.

Arbetet innefattar även att delta i sektionens interna arbete, vad avser metodutveckling samt stödja sektions- och avdelningschefer i frågor inom it-arkitektens kompetensområde. Medarbetaren kan även komma att leda mindre projekt eller arbetsgrupper, leda och delta i projekt eller uppdrag som genomförs i andra sektioner inom TVK Ledsyst, samt självständigt genomföra särskilda utredningar inom system- och applikationsintegrationsområdet.

I arbetet ingår även att företräda TVK Ledsyst i dialog med Försvarsmaktens Högkvarter vad avser såväl arkitektur- och designfrågor som tillämpning och utveckling av regelverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arkitekturstyrning och delta i att ta fram målbilder och driva arkitekturen mot dessa
 • Att inom integrationsområdet stödja realiseringen av verksamhetens syfte, mål, visioner och strategier
 • Att det finns ett långsiktigt perspektiv på området i sin helhet
 • Att det finns designregler och styrningar för integrationsområdet
 • Delta i, och driva beredning av, utvecklingsinsatser som är kopplade integrationsområdet.
 • Granska och utvärdera it-system och it-tjänster.
 • Delta aktivt i projekt och förklara integrationsmönster, regler och styrningar.
 • Att stödja vid utveckling av nya it-system och it-tjänster.
 • Bedriva omvärldsbevakning med syfte att upprätthålla rätt kompetens och arkitektur inom området.
Kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
 • God erfarenhet och kunskap om IT-säkerhet och informationssäkerhet.
 • God kunskap av system- och applikationsintegrationsarkitektur och modern IT-arkitektur
 • God kunskap av integrationsplattformar samt molnbaserade integrationsplattformar och tjänster.
 • God kunskap av API-integration, API-gateways, API-management, REST-arkitektur, samt Web Services och Micro Services.
 • B-körkort
Meriterande
 • Relevanta certifieringar i relation till kompetensområdet
 • Erfarenhet av xTrade Bussiness Communications Suite (XWARE)
 • Erfarenhet av integration med SAP
 • Erfarenhet av arbete inom ett Integration Competency Center (ICC)
 • God kunskap av DevSecOps
 • God kunskap om modellering i Sparx Enterprise Architect (eller motsvarande) med modelleringsspråken Archimate och UAF.
 • Erfarenhet av SAFe samt agila systemutvecklingsmetoder.
Personliga egenskaper
Du beskriver dig själv som målmedveten, social och som drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Vidare är du engagerad, självgående, har förmåga att ta egna initiativ samt god analytisk förmåga. Sinne för struktur och god planering och kunna se helhet. Samarbetsförmåga är en stark sida hos dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Anki Pettersson, 070-564 20 90

Personalgeneralist Malin Lindqvist, 072-1667654

Information om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Malin Lindqvist

Fackliga företrädare

ORF/O - Magnus Johansson

SACO-S - Carl-Johan Pettersson

SEKO - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare