Hoppa till innehåll

Delprocessansvarig till Systemförvaltningsenheten

Vi söker nu en Delprocessansvarig för att ansvara och vidmakthålla utvalda delprocesser i Försvarsmaktens IT-process. Tjänsten är placerad på Förvaltningsstödsavdelningen inom Systemförvaltningsenheten men rollen är övergripande för hela förbandet FMTIS.

Om tjänsten

Som Delprocessansvarig leder du det övergripande arbetet med utveckling, förvaltning, implementering och uppföljning av berörda IT-delprocesser.

I första hand rörande stödprocesser inom IT, men även gränsytor till Försvarsmakts-specifika processer inom materielområdet. Du arbetar i huvudsak förbandsövergripande (FMTIS) men samarbetar även med Processledare och Processägare på Högkvarteret.

Huvudsaklig arbetsuppgift är att leda utveckling, uppföljning samt utbildning av tilldelade delprocesser. Du arbetar nära och stödjer samtliga operativa processroller inom ditt område. Du följer upp och på utsatta processmål, föreslår förbättringar, dokumenterar och utbildar under processens hela livscykel.

Du arbetar nära och förstår den egna verksamheten (IT) och taktar ditt utvecklande arbete efter verksamhetens behov för att maximera verksamhetsnyttan. Du deltar även i projekt rörande process- och verktygsutveckling inom IT-området generellt.

Om verksamheten

FMTIS har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av Försvarsmaktens tekniska ledningsstödsystem. Systemen stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Vårt ansvar omfattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. Arbetet sker på strategisk, operativ och taktisk nivå.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmars träning i veckan på arbetstid
 • Flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Relevant högskola/universitetsutbildning, alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, inom ledning och styrning av processer inom teknisk utveckling och förvaltning
 • God förmåga att uttrycka sig, såväl muntligt som i skrift, i Svenska och Engelska
 • God kunskap och förståelse kring processer- och processhantering inom teknikområdet
 • Goda erfarenheter inom ITIL (v4)
 • God pedagogisk förmåga
 • Vana att arbeta med så väl interna som externa aktörer, i och utanför den egna organisationsenheten
Meriterande
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller närliggande myndigheter
 • Erfarenhet i utveckling av IT-stödsystem för IT-organisationer
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och vill utvecklas i din roll. Du har en utvecklad social förmåga och drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du är ansvarsfull, engagerad och utvecklingsorienterad med ett sinne för ordning och god planering och har lätt för att prioritera. Ditt ledarskap bygger på tillit och du vet när en uppgift skall delegeras. Du har god förmåga att bygga ett kompetensnätverk kring dig, både i och utanför den egna organisationen.

Som person är du stabil och har en god pedagogisk förmåga. Du är målmedveten och har lätt för att kommunicera och ta dig an nya arbetsuppgifter. Du föredrar målstyrning och involverar dina kollegor för att skapa delaktighet. Du drivs av att utveckla dig själv, dina kollegor och verksamheten. Du behöver inte kunna allt men du ska vara nyfiken, flexibel och öppen! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej redan anställd personal inom FM).

Arbetsort: Enköping

Tillträde: snarast

Lön: individuell lönesättning

Befattningen är civil

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-06, innehållande CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna befattning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Sektionschef, Jimmy Sandgren, 0708-13 5971. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Linnéa Hedin, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
06 okt. 2023 (2 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Haninge
HR & Personal
Företagslogga
Skövde
Transport & Logistik
Företagslogga