Administratör till Miljöprövningsenhet

Administratör till Miljöprövningsenhet

Om enheten
Försvarsmaktens huvuduppgift är att försvara Sverige mot väpnat angrepp. Miljöprövningsenheten bidrar till detta genom att skapa förutsättningar för att Försvarsmakten ska kunna genomföra sin huvuduppgift. Miljöprövningsenhetens huvudsakliga uppdrag är att leda och genomföra arbetet med förorenade områden och tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet. Vår enhet befinner sig just nu i en spännande och expansiv fas, då Försvarsmakten från och med 2023 gör en extra satsning på arbetet med efterbehandling av förorenade områden.

Försvarsmakten befinner sig i en tillväxtfas, i vilken enheten är mycket delaktig, bland annat genom tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet samt utredning av eventuella historiska föroreningar på nya etableringsplatser för nya regementen.

Miljöprövningsenheten är en Försvarsmaktsgemensam resurs och har sitt verksamhetsområde i hela landet, samt i vissa fall även i utlandet.

Vår enhet består av 25 befattningar med blandade kompetenser i form av projektsamordnare med miljö- och naturvetenskaplig utbildning, jurister, administratörer och ekonomihandläggare. Vi arbetar tillsammans i en positiv och stimulerande miljö mitt i den militära tillvaron på ett regemente. Hos oss får du en unik möjlighet att på ett konkret sätt bidra både till miljöarbetet i Sverige och till arbetet med att skapa förutsättningar för Försvarsmaktens huvuduppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administratör på Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter främst bestå av att stötta de övriga anställda på enheten. Vi behöver dig som är serviceinriktad, genuint intresserad av administration och som skulle trivas i rollen att arbeta med att stödja övriga medarbetare på enheten.

Arbetet innebär bland annat att förbereda, avlasta och hantera administrativa uppgifter som uppkommer. Andra arbetsuppgifter utgörs till exempel av att sköta posthantering, lägga beställningar, svara på inkommande mail och samtal samt övrigt administrativt arbete. Arbetsuppgifterna är även riktade mot att vara ett stöd för enhetens övriga personal som huvudsakligen utgörs av projektsamordnare och jurister. Aktuell tjänst som administratör innebär självständigt administrativt arbete och du kommer genom det arbete du utför aktivt bidra till Försvarsmaktens verksamhet.

Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Du får 3 h friskvård/vecka samt goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

Resor i tjänsten förekommer och du kan styra mycket själv över omfattningen. Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet är lokaliserad till Ledningsregementet i Enköping, men funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret.

Krav

Kvalifikationer
  • Tidigare dokumenterad erfarenhet av administration.
  • Lägst fullständig gymnasieutbildning med godkända betyg.
  • Goda kunskaper inom MS Officeprogram.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad, noggrann, initiativtagande, har hög social kompetens och ett serviceinriktat förhållningssätt. Hög stresstålighet och förmåga att snabbt kunna byta inriktning i det dagliga arbetet. Hög samordnings- och organisationsförmåga, god förmåga att arbete självständigt, mycket god samarbetsförmåga, hög personlig och yrkesmässig integritet samt prestigelöshet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom FM.
  • Goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation.
  • Kunskap inom system PRIO (SAP).
  • Kunskap inom systemet Vidar.
Övrigt
Civilanställd tillsvidareanställning, heltid, med provanställning sex månader.
Arbetsort: Enköping.
Tillträdesdatum snarast efter överenskommelse.
Lön: individuell lönesättning.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef för avdelningen Tillståndsprövning vid Försvarsmakten Miljöprövningsenhet, Björn Fredriksson, nås via växeln 0171-15 70 00 eller e-post, bjorn.g.fredriksson@mil.se

Fackliga företrädare:
SACO-S Carl Johan Pettersson,
SEKO Christian Hedberg,
OFR/S Clarence Arnstedt,
OFR/O Magnus Johansson,
Samtliga nås via växeln: 0171-15 70 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat och varför du söker tjänsten.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 feb 2023 (2 dagar kvar)