1.IT-Försvarsförbandet söker systemutvecklare

1.IT-Försvarsförbandet söker systemutvecklare

1.IT-försvarsförbandet (1.ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Du kommer tillhöra vår cyberförsvarsavdelning och sektionen som arbetar med förvaltning av befintliga IT-system. Det dagliga arbetet sker i nära samarbete med operatörer som bedriver verksamhet inom systemen samt med driftorganisationen inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för befintliga system samt verktyg för försvar av IT-system
 • Utveckla, samordna och kvalitetssäkra IT-system
 • Arbeta inom hela kedjan från krav/design till driftsättning och förvaltning
 • Självständigt driva utvecklingsinsatser, inklusive hantering av icke funktionella krav
Kompetenskrav
 • Längre arbetslivserfarenhet som utvecklare eller programmerare
 • Flerårig erfarenhet av arbete inom systemdesign - och integration med inriktning emot utvecklingsmiljöer och stödsystem
 • God förmåga att självständigt arbeta inom området
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande
 • Högskole - universitetsutbildning inom IT/systemutveckling eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av programspråk som Java, C/C++, Python, PowerShell och Bash
 • Erfarenhet av systemadministration av Linux och/eller Windows server
 • Bakgrund av att stödja hela utvecklingsmiljöns livscykel som t.ex. versionshantering, automatiserade tester, automatiserade bygg- och deployprocesser, driftövervakning m.fl.
 • Kunskap om Försvarsmaktens IT-system
Personliga egenskaper

Vi ser att du som person gillar problemlösning, vågar ta egna initiativ och drivs av att nå uppsatta mål och resultat. Du kommer arbeta självständigt i team, där du levererar resultat i dina egna uppgifter men har ett större gemensamt mål tillsammans med dina kollegor. För att lyckas i rollen ser vi även att du driver dina arbetsuppgifter framåt, att du gillar att ha struktur och är uthållig. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi kan erbjuda dig

Möjlighet att förädla din spetskompetens och bli en vass specialist, där du på sikt även kan ha möjligheten att stötta förbandet i större frågor inom ditt kompetensområde. Hos oss är vi måna om vår personal och vi lägger fokus på långsiktig investering när det gäller kompetensutveckling. Du kommer sitta i ett öppet landskap där du har närhet till kompetenta kollegor för att dela erfarenheter och kunskaper. Förbandet arbetar med aktiv kompetens- och uppgiftstillväxt för sin personal.

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1.IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 019-39 35 00

SACO Per Lohman, OFR/O Johan Nestvall-Boo, OFR/S Martin Sparr, SEKO Matz Felix

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Rekryteringsteamet på rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 5 februari 2023. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2304" på din ansökan.

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (4 dagar kvar)