FMV T&E söker SÄK-samordnare

FMV T&E söker SÄK-samordnare

Har du arbetslivserfarenhet från säkerhetsrelaterad verksamhet? Är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Då är detta en spännande utmaning för dig!

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E). Verksamheten omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering (VoV) av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. VoV inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och har efterfrågad materiell förmåga. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Linköping, Vidsel, Karlsborg, Skövde, Karlskrona och Enköping. Säkerhetssamordnarens främsta mål är att stödja avdelning T&E Ledningssystemprodukter (T&E Led) med säkerhetsuppgifter och att stödja C T&E Led med uppgifter i sin roll som FMV Lokal platssamordnare (LPS). Tjänsten är organisatoriskt placerad under T&E Led med arbetsort Enköping. Du kommer att ha ett nära samarbete med T&E säkerhetskoordinator och tillsammans kommer ni att driva och utveckla säkerhetsskyddet i Enköping. Ett antal möten kommer att genomföras på annan plats i huvudsak i Stockholm. Dessutom genomförs ett antal resor till andra provplatser för att samverka med andra säkerhetssamordnare.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som säkerhetssamordnare
Som säkerhetssamordnare arbetar du med att utveckla, leda och följa upp den lokala verksamheten inom säkerhetsområdet med stöd av T&E SÄK koordinator samt att samordna FMVs verksamhet inom Enköpings Garnison. Arbetet innebär också att kontrollera att verksamheten lokalt följer FMV instruktioner avseende signalskydd samt att stödja i T&E Led projekt vid framtagning av säkerhetsanalys. Du kommer att stödja C T&E Led med lokal platssamordning genom att representera FMV vid ett antal möten, vara sammanhållande för informationsspridning till FMV personal i Enköping och att vara kontaktperson vid samverkan med Ledningsregementet och FMV centrala stödfunktioner.
Andra uppgifter som ingår är att inventera signalskyddsutrustning, administrera samt läsa in kryptonycklar, inventera hemliga handlingar, administrera behörighetskort samt ansvara för nyckeladministration samt aktivt delta i förändringsarbete.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har lägst en 3-årig gymnasial utbildning inom teknik, samhälls- eller naturvetenskap. Du bör ha någon form av säkerhetsrelaterad utbildning. Du ska ha erfarenhet från säkerhetsrelaterad verksamhet och av att hantera signalskyddsutrustning samt sekretessklassade handlingar. Du har tidigare arbetat inom statlig verksamhet, exempelvis försvarsmakten.

För att kunna utföra jobbet behöver du ha kunskaper i MS Office 2010 och allmän datorvana. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter som du strukturerat driver vidare.

Du arbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt samt uttrycker en positiv attityd till ditt arbete.

Du är svensk medborgare och har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att

skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren Officersförbundet. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Ulrika Lindblom Chef T&E LED Enköping
08-7825801.

Sista ansökningsdag är 2018-09-24

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Bevakning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 24 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se