Vikariat, Signalskyddslärare till Totalförsvarets Signalskydds skola (TSS) i Enköping

Vikariat, Signalskyddslärare till Totalförsvarets Signalskydds skola (TSS) i Enköping

Vill du vara med och utveckla en intressant, lärorik och växande utbildningsverksamhet? Vill du arbeta med signalskydd i en organisation som har hela Totalförsvaret och statliga myndigheter som kund? Totalförsvarets Signalskyddsskola (TSS) är en sektion inom utbildningsavdelningen vid Ledningsstridsskolan (LedSS) som genomför utbildning inom informationssäkerhetsområdet. Detta innebär utbildningar i signalskydd och krypto för skyddsvärda uppgifter (KSU). Utbildningen riktar sig till Försvarsmakten och andra myndigheter.

Arbetet:

Totalförsvarets signalskyddsskola (TSS) söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad signalskyddslärare. På TSS kommer du att planera, genomföra, utvärdera och utveckla utbildning inom informationssäkerhetsområdet, allt från att vara lärare vid enskilda pass till att vara ansvarig för en hel kurs. Tyngdpunkten i utbildningen ligger i praktisk hantering av olika kryptosystem men även teoretiska kunskaper om informations- och IT-säkerhet. Arbetet innebär mycket kontakt med kursdeltagare från både Försvarsmakten och andra organisationer inom hela Totalförsvaret. Du förväntas genomföra utbildning på både svenska och engelska. Du kommer att arbeta såväl självständigt och enskilt som tillsammans med andra i arbetslaget. Tjänstgöring vid andra verksamhetställen, liksom möten och utbildning på annan ort, kan ev. komma ifråga.

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen gärna med IT- eller teknisk inriktning
  • Signalskyddslärare
  • Svensk medborgare
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet inom informationssäkerhetsområdet
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens kommunikationssystem
  • Arbetar/arbetat i Försvarsmakten
Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande och initiativrik med förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en säkerhetsmedveten och trygg person som tycker om att lära andra. Du delar Försvarmaktens värdegrund. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet

Övrigt
Detta är en civil befattning.

Tillträde snarast enl. ök.
Detta är en tidsbegränsad anställning till och med 2020-12-31. Befattningen som benämns lärare ledningssystem och placeringen är på Ledningsregementet i Enköping.

Lön enligt överenskommelse

Förfrågningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Chefen för utbildningsavdelningen, överstelöjtnant Mikael Everbrand, tel vx 0171-15 70 00 mikael.everbrand@mil.se Sektionschef TSS, Annika Brolin, tel 070-602 98 14 annika.brolin@mil.se

Fackliga representanter
Nås via växelnummer 0171-15 70 00

Officersförbundet (OFR/O): Magnus Johansson (endast för militär personal)

SACO: Carl-Johan Pettersson

OFR/S: Inge Bäcklin

SEKO: Lars Lindell

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-17.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 nov (4 dagar kvar)