Vapentekniker Enköping

Vapentekniker Enköping

Har du erfarenhet som tekniker eller mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid.

FMTS Markverkstad Uppland är en avdelning med cirka 35 medarbetare som bedriver verksamhet i Enköping och Uppsala.

Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Arbetsuppgifter

Som vapentekniker kommer du huvudsakligen att arbeta med förebyggande/avhjälpande underhåll/reparationer av vapen och optik. Vi arbetar flexibelt vilket gör att arbetsuppgifterna även kan innefatta förebyggande/avhjälpande underhåll på fordon och aggregat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har som lägst fullgjord två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot teknik eller motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete som tekniker eller mekaniker inom liknande område. Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster. Datorvana med kunskaper i Word och Excel är ett krav. Du har som lägst B-körkort

Meriterande
  • Erfarenhet av underhåll på vapen, optik eller finmekanik.
  • Erfarenhet från försvarmakten och dess rutiner är önskvärt.
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
  • Truckkort
  • C eller CE körkort
Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som vapentekniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetet medför även krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Skiftarbete kan komma tillämpas.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Niclas Widerlund 0171-15 83 15 eller avdelningschef Marcus Bergman 08-584 540 91

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (19 dagar kvar)