Utbildningssjuksköterska på sjukvårdsskolan Ledningsregementet i Enköping

Utbildningssjuksköterska på sjukvårdsskolan Ledningsregementet i Enköping

Är du intresserad av att arbeta med militär sjukvårdsutbildning?
Som utbildningssjuksköterska är din uppgift att enskilt eller tillsammans med sjukvårdsofficer, planera och genomföra sjukvårdsutbildningar för officerare, specialistofficerare, kadetter, soldater och civilanställda inom Försvarsmakten. Utbildningarna sträcker sig inom ett brett område t.ex. HLR-utbildningar, instruktörsutbildningar i HLR och 1.a hjälpen, Preventiv Medicin, Akut omhändertagande, utbildning av sjukvårdare på sjukvårdsgrupp och förbandsplats. Som utbildningssjuksköterska är Du ansvarig för det medicinska innehållet i utbildningarna och tillser även att övriga aktörer följer givna lagar, regler och riktlinjer. Vidare har Du som sjuksköterska uppgiften att, vid behov, vara sjukvårdsberedskap på övningar. En del av arbetet innebär ett samarbete med andra förband i framtagandet av materiel, utbildningsprogram och övningsplanering. Du kommer också att ha ett ansvar för hantering, vård och inköp av sjukvårdsmaterial. Under övningar ska Du enskilt eller tillsammans med en sjukvårdsofficer planera och genomföra moment samt uppföljning av sjukvårdstjänsten på förbandet.

Kvalifikationer
  • Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska, företrädesvis prehospitalt.
  • Hög förmåga att självständigt planera och genomföra sjukvårdsutbildningar.
  • Lägst B-Körkort.
Meriterande kvalifikationer
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens militära verksamhet
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • VUB akutsjukvård/ambulans/distrikt
  • Genomförd värnplikt/GMU
  • Pedagogisk utbildning
Personliga egenskaper
Som person är du framåt och positiv. Du är inte rädd för att ta initiativ och har en drivkraft att skapa förståelse för funktionen sjukvård. Du har heller inga problem med att ge och ta order eller att tillbringa övningstid under spartanska förhållanden.

Övrigt
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Krav på svenskt medborgarskap och befattningen är placerad i säkerhetsklass.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Utbildningsstödsavdelningen kn Peder Wigdell, 070-279 81 84 / 0171- 15 73 95 eller Vårdlärare Kerstin Tegesjö 070-623 43 53 / 0171- 15 73 94.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Mattias Wiséen, 0171-15 70 00 (växel).

Fackliga representanter
OFR/O Enköping, Magnus Johansson
OFR/S / SACO / SEKO Enköping, Inge Bäcklin
Båda nås via växeln på 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 dec (22 dagar kvar)