Två kompetensområdesföreträdare (KOF) inom personaltjänstområdet

Två kompetensområdesföreträdare (KOF) inom personaltjänstområdet

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén - när och där det avgörs!

Rekryterande enhet

Förbandsproduktionssektionen tillhör arméstabens planeringsavdelning, där den ansvarar för att samordna arméns förband, skolor och centra rörande produktionen av krigsförband. Sektionen tillhör Arméstaben som etablerades 2019, och det är en arbetsplats stadd i snabb utveckling med kommande rekryteringar av ca: 70 nya befattningar. Här finner du en dynamisk arbetsplats där det finns stor möjlighet att vara delaktig i skapandet av den nya armén.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som kompetensområdesföreträdare (KOF) ansvarar du tillsammans med en kollega för att koordinera personaltjänsten inom produktionsområdet. Detta innefattar ett brett arbete med att fördela och följa upp arméns verksamhetsuppdrag till underlydande förband, skolor och centra. Inom detta uppdrag kommer du huvudsakligen att självständigt driva och hantera frågor inom ditt ansvarsområde, men inom detta förekommer även täta samarbeten med andra medlemmar i arméstaben.

I rollen som KOF ingår bland annat att:
 • Samordna personalförsörjningsfrågor
 • Samordna rekryteringsfrågor
 • Sammanhålla antagningar till nivåhöjande utbildningar
 • Bereda underlag inom personalområdet inför beslut av högre chefer
Kvalifikationskrav
 • OF2-3, OR7-8
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering
 • Erfarenhet av arbetsledning och uppföljning
 • Erfarenhet av personaltjänst/HR
Meriterande/önskvärt
 • God administrativ förmåga
 • Erfarenhet av att arbeta i system PRIO
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående, ansvarstagande och noggrann. I din roll företräder du ofta personligen arméstaben i kontakt med andra försvarsgrenar eller högkvarteret, varför en hög integritet samt en förmåga att bibehålla ett fokus på de övergripande frågorna inom dina ärenden är viktigt.

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du kan prestera även under tidspressade förhållanden samt är strukturerad och lyhörd.

Vi värdesätter en positiv och lösningsinriktad grundsyn, då tjänsten ställer krav på att skapa och underhålla ett kontaktnät inom armén och övriga Försvarsmakten.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Rekryterande chef Nils Johansson

Nås via växeln 0505-45 10 00

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:

HR -generalist, Jeanette Flygare

Nås via växeln 0505-45 10 00

Fackliga företrädare

OFR/O - Tomas Lahti

OFR/S - Inge Bäcklin

Saco-S - Jan B Johansson

SEKO - Christian Hedberg

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

Villkor

Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt

Befattningsnivå: OF2-3, OR7-8

Antal befattningar: 1

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Din ansökan

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev (max 1 sida).

Välkommen med din ansökan senast den 29 februari 2020.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (9 dagar kvar)