Vikarierande Ställföreträdande TRAFIKSÄKERHETSCHEF

Om tjänsten:

Brinner du för att utbilda andra i fordonstjänst och dagligen bidra till trafiksäkerhetsmålen i Sverige! Vi söker en vikarie till vår ställföreträdande trafiksäkerhetschef.... och kanske är det dig vi söker..... vill du tillhöra ett av Sveriges största förband och bidra till ledningsfunktionen i FÖRSVARSMAKTEN.

I din roll som ställföreträdande trafiksäkerhetschef vid FMTIS är du förbandschefens resurs och samordnar då framförallt förbandets behov inom funktionen fordonsutbildning, men bidrar även i förbandets systematiska trafiksäkerhetsarbete tillsammans med förbandets Trafiksäkerhetschef. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter ligger i sin grund i Handböckerna inom funktionen Fordonstjänst och Trafiksäkerhet

Du kommer tillhöra FMTIS avdelning Stab J0, som utgör som tillsammans utgör C FMTIS samlade expertis inom området verksamhetssäkerhet.

Extra värt att notera: FMTIS är ett förband som är verksamt på alla garnisonsorter i Sverige.

Dina huvudsakliga uppgifter:

Du kommer planera och samordna förbandets fordonsutbildningar tillsammans med FMTIS Stab J7 och enheterna i förbandet. Du kommer även att ingå som utbildnings och kvalitetsresurs på framför allt tunga fordon / tunga släpfordon genom att genomföra förarbevisuppkörningar på tunga och lätta fordon i syfte att kvalitetssäkra utbildningar genomförda av enheterna ute i landet, vilket innebär en hel del resande, men resorna planerasmed god framförhållning.

Resande blir det även i samband med Militära vägtrafikkontroller som kommer planeras, genomföras och utvärderas tillsammans och i samråd med din trafiksäkerhetschef, även dessa resor planeras med god framförhållning

Du kommer också att stödja och handleda yngre kollegor i deras roll som fordonsutbildare och själv succesivt utvecklas till att kunna bli förarprövare ( Militär Trafikinspektör) med inriktningen att bli förbandets framtida trafiksäkerhetschef.

Vid planering och genomförande av övningar kommer du framförallt att verka som chefstöd inom ordinarie stabsledningsorganisation och ordinarie arbetsuppgifter, men vara beredd på att övningsmässigt utgå till enhetsstaber vid större försvarsmaktsövningar i syfte att stödja i rollerna logistik, transport och/ eller trafiksäkerhetsofficer.

Kvalifikationer:
 • Förordnad fordonsinstruktör
 • OR7 eller OR8
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska ( tal och skrift)
Meriterande:
 • Förordnad släpvagnsinstruktör
 • Förordnad Trafikpost eller Militärpolis
 • Förordnad genomföra Militära vägtrafikkontroller
 • Förordnad militär trafikinspektör
 • Förordnad Instruktör Hjullastare, Snöskoter , Terränghjuling
 • Utbildning inom Transporttjänstområdet
Personliga egenskaper

Vi ser dig som en serviceinriktad och hjälpsam person som kan fatta långsiktigt bärande beslut och bidra till egen och förbandet utveckling och med viss stresstålighet och god flexibilitet, och att du är väl förtrogen med våra fordonstyper i FMTIS och har ett uttalat intresse för trafiksäkerhet och belagd förmåga att planera och leda fordonsutbildningar och förrätta förarprov.

Att du kan arbeta självständigt men även grupp ser vi som en självklarhet och att du med dina personliga egenskaper kan utveckla och bibehålla ett kontaktnät som blir landomfattande är krav.

Övrigt:
 • Tidsbegränsad anställning 1 år, Heltid
 • Arbetsort Enköping
 • Vi tillämpar individuell lönesättning
 • Tillträde 2022-09-01
Om du har frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta

Trafiksäkerhetschef: Benny Einarsson, tfn 072-387 97 58

Avdelningschef J0: Tommy Andersson, tfn 070-219 83 95

Information om anställningsvillkor kan lämnas av HR-generalist Dzenana Gustafsson som nås genom växeln på telefonnummer 019-39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Pär Lohman
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vil du att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 maj 2022 (11 dagar kvar)