Tjänsteansvarig IS/IT, MSK Ledsyst

Tjänsteansvarig IS/IT, MSK Ledsyst

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst)tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter.Enheten omfattar 142 befattningar med lokalisering främst i Enköping ochStockholm. MSK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen avFörsvarsmaktens IT- och ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställarorganisation av drift och underhåll inom dessa områden.

Tjänsteansvarig - IS/IT
Tjänsteavdelningen inom MSK Ledsyst skall skapa och följa upp nytta för enhetens uppdragsgivare (Försvarsmakten centralt samt Försvarsmaktens förband, skolor och centra). Avdelningen består av cirka 20 medarbetare uppdelade på två sektioner, Samverkanssektionen och Kundsektionen. Samverkanssektionen består idag av tjänsteansvariga som ansvarar för ett eller flera ansvarsområden.

Vi söker nu en Tjänsteansvarig med ansvar för område IS/IT och informationsinfrastruktur.

I rollen som Tjänsteansvarig har du ansvaret för framtagande av överenskommelser med (SLA) kunden utifrån verksamhetens behov inom IT- och ledningssystemområdet. Du skall vara kundens huvudsakliga kontakt rörande frågor inom utpekat ansvarsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Du ansvarar för kundnöjdhet inom utpekat ansvarsområde
 • Du ansvarar för att genomföra behovsanalyser inom utpekat ansvarsområde
 • Du ansvarar för att genomföra kunddialoger och upprätta avtal/överenskommelser med kunden
 • Du ansvarar för framtagning och vidmakthållande av tjänstekataloger inom utpekat ansvarsområde
 • Du ansvarar för att kommunicera med övriga avdelningar inom enheten avseende uppfattade förändringsbehov inom IT- och ledningssystemområdet
 • Du ansvarar för att till kund återrapportera verksamhet, ekonomi samt uppdragens leveranskvalité
 • Du ansvarar för att proaktivt arbeta med kunden för att förstå hur tjänsten kan bidra till en ökad effektivitet i verksamheten
 • Du stödjer i arbetet med att omvandla kundbehovet till uppdrag/beställningar mot leverantörer av tjänster
Kvalifikationer
 • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi, IT eller teknik ses som meriterande
 • Erfarenhet av kundnära arbete, exempelvis som kundansvarig/förvaltningsledare ses som mycket meriterande
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet ses som mycket meriterande
 • Tidigare arbete inom Försvarsmaktens Högkvarter, FMTIS eller vid Försvarets Materielverk med behovsfångst inom IT/Ledningssystemområdet ses som meriterande
 • God kunskap inom IT Service Management samt överenskommelser i olika former är önskvärt
 • God metodkompetens och erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt är önskvärt
 • Grundläggande kunskaper om ITIL är önskvärt
Du är en person med stor drivkraft och engagemang samt är van att arbeta under eget ansvar. Du är social, kommunikativ och har en tydlig, rak och ärlig kommunikation. Urval kommer att ske löpande. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som värdesätter och ser utmaningen i att fortsätta utveckla en enhet är mycket välkommen att söka till oss.

Tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltid. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort är Enköping.

Upplysningar om befattningarna lämnas av Chefen för Samverkanssektionen, Mikael Bengtsson, telefon via växel 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare (nås via 0171-157000)
 • OF: Magnus Johansson
 • SACO: Carl-Johan Pettersson
 • OFR/S: Inge Bäcklin
 • SEKO: Lars Lindell
Ansökan:
Ansökan skall innehålla personligt brev samt CV
Välkommen med Din ansökan senast 2018-09-28.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 sept (7 dagar kvar)
Visa var