Testledare till Systemförvaltningsenheten

Testledare till Systemförvaltningsenheten

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Vår testgrupp består av tre kollegor som samarbetar med flera sektioner inom Försvarsmakten. Din roll är central och tillsammans med övriga gruppmedlemmar kommer du att jobba med testledning samt förvalta och vidareutveckla metodik- och verkstygsstöd för test.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Testledning i olika projekt och nya releaser i försvarsmaktens SAP-system PRIO.
  • Utveckla metodik och rutiner i enlighet med Försvarsmaktens IT-process.
  • Driva kravhantering på användningen av testverktyg.
  • Stödja testansvariga i metodik- och verktygsfrågor.
  • Ta fram och genomföra utbildning i testmetodik och verktyg.
Kvalifikationer
  • Erfarenhet av testledning, minst 3 år eller längre.
  • ISTQB eller motsvarande certifiering på minst grundnivå.
  • Erfarenhet från att vara övergripande ansvarig och leda andra testledare.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, och van att ta fram processbeskrivningar och instruktioner.
Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av SAP samt om förvaltningsprocesser baserade på ITIL och pm3. Vidare är det också ett plus om du har arbetat med kravställning på testverktyg för testledning och testdata. Det finns goda möjligheter om intresse finns att utvecklas sig brett inom test.

Försvarsmakten vill främja din personliga och professionella utveckling:

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar. Gruppen du kommer att tillhöra har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå där det dagligen utbytes kunskap inom teamet och sektionen. Du får möjlighet att växa in i rollen och ta nya uppgifter allteftersom.

Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du har även mycket god ledarförmåga samt erfarenhet från att styra upp och effektivisera test- och kvalitetssäkring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan med ett CV och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan tillföra tack vare dina erfarenheter och bakgrund. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt med SektC Karin Björkström, 072-350 84 28.

Fackliga kontaktpersoner vid SFE är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Övrigt:

Tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsort är Enköping.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 sept 2019 (16 dagar kvar)