Teknisk integrationsförvaltare sökes till Enköping

Teknisk integrationsförvaltare sökes till Enköping

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration. Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Underhålla befintliga integrationsflöden genom felsökning, felrättning samt testning och dokumentation. Integrationsplattformen är uppbyggd på IBM:s BPM Process Server och WebSphere MQ i AIX miljö. BPM Process Server bygger på Java EE. Du kan komma att vara expert på delar av integrationsplattformen. Du kommer också att delta i utvecklingsprojekt för att förbättra och effektivisera IT-lösningen.

Önskvärda kvalifikationer:
  • Relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvad erfarenhet
  • Har erfarenhet och/eller intresse av system-till-systemintegrationer
  • Förståelse för XML
  • Erfarenhet av skriptspråk
  • Snabbt kan sätta dig in i nya systemlösningar och funktionella krav
  • Erfarenhet av dokumentation såsom t.ex. tekniska specifikationer
Personliga egenskaper
Då du kommer att jobba i ett team samt samverka med många interna och externa parter, är dina personliga egenskaper viktiga. Som person vill vi att du är strukturerad, noggrann, serviceinriktad och självgående. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar, är drivande och har förmåga att se helhet och olika lösningar. Vi välkomnar såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt ök
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas
Befattningen är civil
Arbetsort Enköping. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Stf Avdelningschef Mats Jonsson 070-315 79 38.

Upplysningar angående anställningsvillkor ges av:
FMTIS J1, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Hans Luthander,
SEKO Matz Felix,
samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 mars (6 dagar kvar)
Visa var