Systemutvecklare SharePoint 2016/2019/.NET

Systemutvecklare SharePoint 2016/2019/.NET

Vill du hjälpa oss försvara vår frihet? Tillsammans gör vi skillnad för många. Känner du som vi att det är viktigt? Sök till FMTIS Systemförvaltningsenhet. Vi bidrar till försvarsförmågan genom att stödja verksamheten med moderna systemstöd.

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde och är en del av förbandet FMTIS. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla funktionella, säkra och robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen Informationssystem, där befattningen är placerad, ansvarar för Försvarsmaktens SharePoint-applikationer.

Som systemutvecklare hos oss ingår du i ett av förvaltningsorganisationens applikationsteam. Applikationsteamen verkar med en hög grad av autonomitet och består av tvärfunktionella kompetenser som utvecklare, testare, kravhanterare och applikationsansvarig (motsvarar Product Owner).

Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik och innebär mycket teamarbete, vilket ställer höga krav på din sociala förmåga och vilja att arbeta i team - här gäller laget framför jaget. Vi ser gärna att du är intresserad av modern utvecklingsmetodik och att du anser att kontinuerligt förbättringsarbete är en självklar del av arbetet.

Vi använder moderna verktyg, däribland Azure DevOps Server, Visual Studio och Katalon Studio. I dagsläget pågår även ett arbete med att versionsväxla från SharePoint 2016 till SharePoint 2019. Arbetet kan komma att omfatta ombyggnad av applikationer från SharePoint till .NET.

Uppgifter och ansvar

Du kommer att arbeta med att anpassa, utveckla, optimera och felsöka kodbasen i applikationerna. Arbetet sker i nära samverkan med ditt team. Som person bör du vara serviceminded och ha en stark vilja att hjälpa ditt team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Förändringshantering
 • Precisera verksamhetsbehov med verksamheten och applikationsansvarig
 • Underhålla och utveckla teamets "backlog" med applikationsansvarig
 • Utvärdera lösningsalternativ med verksamheten och applikationsansvarig
Implementation
 • Med hög grad av autonomitet praktiskt omsätta verksamhetens behov (normalt sett i form av user stories) i kod
 • Utveckla/konfigurera automatiserade byggen, installationer och tester med Microsoft Azure DevOps
Incident- och Problemhantering
 • Felsökning och analys
 • Stöd till drifttekniker, applikationsansvarig och testare
Arbetssätt/verksamhetsutveckling
 • Stödja i utvecklingen av organisationens arbetssätt
 • Stödja övriga delar av organisationen med teknisk expertis (t.ex. rekommendera hur applikationer och plattform långsiktigt bör utvecklas)
 • Delta i organisationsövergripande samarbeten
Kvalifikationer

* Arbetserfarenhet av systemutveckling i C#/.NET för SharePoint

Meriterande kvalifikationer
 • Arbetserfarenhet av:
 • testautomatisering (t.ex. enhetstester, modelltester, UI-tester)
 • TDD (test driven development)
 • implementation av krav med stöd av user stories på Gherkin-formatet med hjälp av SpecFlow
 • continious integration (CI) och deployment (CD) med stöd av Microsoft Azure Devops Server
 • migrering/versionsväxling mellan SharePoint-versioner
 • migrera/bygga om applikationer byggda på SharePoint till ASP.NET
 • Redhat Docker Containers
 • Microtjänster/.NET Core
 • felsökningsarbete och slutanvändarstöd
Personliga egenskaper

Sympatiserar du med "Agile values", "Agile principles" och "Motivation 3.0"? Då vill vi jobba med dig! För oss är det mycket viktigt att du delar våra värderingar eftersom de ligger till grund för hur vi organiserar och bedriver vårt arbete. Teamet är den viktigaste enheten i vår organisation och vi lägger stor vikt vid att du skall trivas med dina medarbetare och de med dig.

Känner du att det mesta stämmer in på dig men är osäker på om du har tillräckligt med arbetslivserfarenhet? Tveka inte, sök i alla fall - de rätta personliga egenskaperna är mycket viktiga för oss.

Övrigt

Arbetsort är Enköping. Utvecklingsarbetet kommer dock under en övergångsperiod bedrivas från lokaler i Stockholm. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping under 2020. Tills flytten är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Försvarsmakten erbjuder mycket goda möjligheter till personlig kompetensutveckling och uppmuntrar också till en hälsosam livsstil genom att erbjuda tre timmars träning per arbetsvecka.

Tillträde snarast eller enligt ök.

Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Välkommen med din ansökan senast 20-02-07

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anki Westerberg 076-803 93 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix.

(Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (12 dagar kvar)