Systemingenjör IT till Systemenheten i Enköping

Systemingenjör IT till Systemenheten i Enköping

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter och leds ifrån Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter för enheten består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation. Enheten utövar ett tekniskt designansvar för Försvarsmaktens IT-infrastruktur på uppdrag av TVK Ledsyst. Detta innebär även ett ansvar för förvaltning av merparten av den gemensamma informationsinfrastrukturen i Försvarsmakten.

Infrastrukturavdelningen förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att delta i utvecklings- och förvaltningsarbete för IT-infrastruktur som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Vid införande av nya systemförändringar kommer ditt jobb vara att tekniskt granska kvalitén från utvecklingsprojektets leverans, planera nödvändiga produktionsanpassningar och godkänna ändringarna innan de skickas vidare till Driftenheten. Dessutom kommer du att stödja driftenheten med teknisk expertkompetens.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot basinfrastruktur såsom serverplattformar med Linux som operativsystem, virtualiseringsplattformar, Ciscobaserade nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga.
 • Mycket goda kunskaper om Linux serverplattformar.
 • Mycket goda kunskaper om nätverk och brandväggar.
 • Goda kunskaper om virtualiseringsplattformar
 • Goda kunskaper om IT-säkerhet
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • B körkort
Meriterande
 • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav.
 • Goda kunskaper om Windows Server , Group Policy och Windows AD.
 • Goda kunskaper om övervakningsplattformar (SNMP, Syslog, m.m.)
 • Dokumenterad erfarenhet av teknisk förvaltning.
 • Vana att arbeta processorienterat (ITIL).
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse av att ständigt kompetensutveckla dig själv och är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt ök.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Befattningen är civil.
Arbetsort: Enköping.
Individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Henrik Seger, 019-39 30 01 eller avdelningschef Patrik Thorsell, 070-546 84 37.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta: FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (11 dagar kvar)