Systemanalytiker TDC – Kontor FM Nätoperatör

Systemanalytiker TDC – Kontor FM Nätoperatör

Kontor FM Nätoperatör har uppgiften att utöva rollen som Försvarsmaktens Nätoperatör.

Målsättningen för vår verksamhet är att skapa förutsättningar för ett kravanpassat, tillgängligt och robust FTN över tid och i alla konfliktnivåer.

Kontor FM Nätoperatörs huvudsakliga uppgift är att inrikta och styra den tekniska designen för FTN på en operativ nivå samt att prioritera och föreslå aktiviteter i syfte att stärka systemvärdigheten inom FTN verksamhetsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för systemanalytiker TDC:

Som systemanalytiker med inriktning TDC kommer din huvudsakliga uppgift vara att inrikta och planera TDC:s funktioner, tjänster och dess robusthet för försvarsmaktens nuvarande och kommande behov.

Du kommer i gruppens dagliga arbete bidra i utveckling, inriktning och planering för försvarsmaktens och totalförsvarets nyttjande av FTN, samt bidra till ett starkare och mer robust strategiskt nät.

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete inom försvarsmakten med både övningar, utbildningar och varierande arbetsuppgifter. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt har goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Anställda inom försvarsmakten har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens och dina behov.
 • Tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid där du även kan få träningskläder samt ersättning för vissa startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB.
KRAV

Kvalifikationer
 • Aktuell kunskap av utveckling och förvaltning av servermiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet
 • Aktuell kunskap inom drift och övervakning av servermiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet
 • Aktuell kunskap inom design av servermiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad med gott ordningssinne. Du har en god administrativ förmåga och lätt för att kommunicera, leda och driva möten och arbeten. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift kring frågor om design, vägval kring produkt/programvaror och inriktning/förmågor inom TDC. Du har förmågan att bygga ett brett kontaktnät inom och utom Försvarsmakten samt ha en god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker. Du kommer att behöva arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
 • Aktuell erfarenhet inom utveckling och förvaltning av nätverksmiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet.
 • Aktuell erfarenhet inom drift och övervakning av nätverksmiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet.
 • Aktuell erfarenhet av drift av servermiljöer med höga krav på tillgänglighet, assurans och IT-säkerhet.
 • God kännedom om Försvarsmaktens förvaltning och vidmakthållandeprocesser.
 • God kännedom om organisation, ansvar och rutiner inom FM och FMV.
 • Utbildning inom datorvetenskap.
 • Utbildning på Windows operativsystem.
 • Utbildning på Unix operativsystem.
 • Utbildning inom nätverksteknik.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde snarast.

Du ska inneha svenskt medborgarskap och kommer att registerkontrolleras (RK)

Arbetsort: Enköping

Lön: Individuell lönesättning

Befattningen är civil.

Befattningen innebär tjänsteresor med övernattning.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför just du är lämplig för tjänsten.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta David Olofsson, 0505-451000 (växel).

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestvall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (24 dagar kvar)