Systemanalytiker SAP HCM

Systemanalytiker SAP HCM

Vill du vara med och bygga upp vår systemförvaltning i Enköping? Vi på Systemförvaltningsenheten (SFE) förvaltar Försvarsmaktens IT-system för informationshantering och vi behöver bli fler! Vi letar efter dig som är redo att anta nya utmaningar. Att ta sig an tjänsten som systemanalytiker för området HR på Försvarsmakten är nämligen en utmaning, men innebär även att du kommer att få stora utvecklingsmöjligheter framöver. Vi jobbar med allt från säkerhetsarbete, verksamhetsstödjande projekt, infrastrukturprojekt till skapandet av en modern arbetsplats för våra anställda. Det vi gör är både roligt och utmanande och vi känner att vi gör något som har stor betydelse för många människor.

På Systemförvaltningsenheten arbetar ca 350 personer. Du kommer att ingå i en gruppering på ett 20-tal medarbetare som består av både anställda och konsulter. På Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS - är vi ca 90 % civilanställda som stöttar Försvarsmaktens kärnverksamhet. Jämställdhet och jämlikhet är viktigt på Försvarsmakten och på enheten SFE som du skulle tillhöra har vi en könsfördelning på 50/50 kvinnor och män. Vi erbjuder en trygg och utvecklande anställning i en unik verksamhet där du dagligen bidrar till samhällsnyttan. Som anställd hos Försvarsmakten kan du vara säker på att vi kommer att satsa på dig och ta hand om din potential. Bland våra förmåner finns:
 • Utbildningar utifrån dina egna önskemål och karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka, träningskläder och skor
 • Flexibel arbetstid samt upp till 35 semesterdagar per år
 • Ersättning för läkemedel och möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet
När du börjar hos oss får du en omfattande introduktion och naturligvis ser vi till att du får rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb.

Om befattningen

Att arbeta på Försvarsmaktens systemförvaltningsenhet är speciellt i många avseenden. Ingen dag är den andra lik och vi jobbar med ständiga förändringar och prioriteringar i vårt uppdrag att stötta verksamheten. Försvarsmakten använder SAP:s affärssystem som ledningssystem och rollen innebär att tillsammans med kollegor ansvara för förvaltningen av alla HR-relaterade delar av systemet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • Underhålla och utveckla SAP HCM som hos oss är ett mycket omfattande och komplext affärssystem, som stöttar hela Försvarsmaktens verksamhet.
 • Stödja Försvarsmaktens verksamhet i system-och användarfrågor
 • Planera, leda och delta i förvaltningsarbete
 • Delta i ett flertal spännande projekt och olika aktiviteter som t ex infrastrukturprojekt, projekt inom mobilitet och användarvänlighet och inte minst byte av SAP-databas till S4/HANA.
Beroende på din kompetens och ditt intresse så kommer du att arbeta med ett eller flera områden inom lösningen, t.ex. Personaladministration, Lön, Tid, Resa eller Personalutveckling.

Tycker du att det är roligt att påverka arbetssätt och rutiner och gillar att komma med och driva idéer så kommer du trivas hos oss! Läs gärna mer om hur det är att arbeta som systemanalytiker hos oss här:

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/karriarvagar/johanna-systemanalytiker/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt IT-intresse, med arbetslivserfarenhet inom IT och affärssystem alternativt arbetat som HR-specialist operativt och/eller strategiskt. Du har även ett stort intresse av att utvecklas verksamhetsmässigt, såväl som tekniskt, och du vill ta en roll som verkar mellan tekniken och verksamheten.

Meriterande kvalifikationer
 • Kunskap inom ITIL och tillhörande processer.
 • Dokumenterad utbildning och arbetslivserfarenhet inom SAP HCM
 • Erfarenhet av Ekonomi, Logistik och Business Intelligence (BI) är också önskvärda kvalifikationer eftersom vår HCM-lösning är starkt integrerat med dessa områden.
 • Arbetslivserfarenhet inom utveckling eller förvaltning av IT-system
 • Relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, idérik, prestigelös och analytisk. Du är analytisk och gillar att gå på djupet och du drivs av att din insats hjälper till att lösa problem. Du är öppen, trivs med samarbete och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och till våra tekniska resurser. Vi uppskattar om du har lätt för att ta eget initiativ och ansvar och att du vill driva uppgifter framåt. Du tycker om att lära dig nya saker och delar med dig av din kompetens till dina kollegor.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av: Sektionschef Johanna Tunberg tfn 070-848 56 87.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Annika Höddelius via växeln 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:

SACO Per Hosinsky,

OFR/S Niklas Karlsson,

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)