Stf sektionschef till sektionen för uppsökande verksamhet

Stf sektionschef till sektionen för uppsökande verksamhet

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Sektionen för Uppsökande Verksamhet är den del av ITF:s Cyberförsvarsavdelning som genomför proaktiva operationer i Försvarsmaktens system. Operationerna innefattar allt från kartläggning och samverkan för att erhålla god kännedom om systemen, till underrättelsedriven jakt efter motståndare och egna angrepp för att utvärdera skydds- och försvarsförmågan i systemen. Sektionen är nybildad och befinner sig i ett uppstartsskede, där du kommer att ha stora möjligheter att påverka utkomsten.
 • Leda sektionen vid genomförandet av operationer och kontinuerlig verksamhet samt agera som operatör.
 • Driva utvecklingen av sektionens olika funktionsområden, vilket även inkluderar att påverka externa faktorer inom Försvarsmakten.
 • Verka för att etablera nödvändiga gränsytor inom och utanför förbandet och Försvarsmakten.
Att tillsammans med övrig avdelningsledning utveckla Försvarsmaktens cyberförsvarsförmåga.

Sektionschefen har kommenderats från förbandet Q3 2020 - Q2 2022 och under den tiden kommer du att agera som tjänsteförrättande sektionschef.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk examen, eller kunskaper förvärvade på annat sätt, med inriktning mot IT-säkerhet och datorteknik. Du skall ha erfarenhet/kunskap inom flera av följande områden:
 • Verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av chefskap
 • Mycket goda kunskaper inom IT området i allmänhet och IT-säkerhetsområdet i synnerhet
 • Modellering av system och/eller funktioner, t.ex. med UML
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-Körkort
Meriterande
 • Genomfört officers- eller specialistofficersutbildning med godkänt resultat
 • Erfarenhet av att ha arbetat med stora/komplexa projekt
 • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmakten
 • Erfarenhet/utbildningar inom Information Management
 • Erfarenhet av granskning av IT-system
Personliga egenskaper
Då sektionen är i ett uppstartsskede ställs mycket höga krav på dig som individ. Du måste ha god förmåga till abstrakt tänkande och förmåga att växla perspektiv från helhet till detaljnivå och hela tiden kunna urskilja vad som är viktigast just nu och bäst för verksamheten på sikt. I detta krävs även ödmjukhet för dina medarbetare och integritet att kunna driva igenom det som behövs samt vilja och förmåga att kommunicera rakt och tydligt.
Du behöver vara nyfiken och villig att lära dig, kunna arbeta strukturerat och följa upp många separata aktiviteter.
I rekryteringen kommer mycket stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00
SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, 0171-49 24 53, rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 1 mars. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2003" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (11 dagar kvar)