Stabsassistenter stabstjänst och logistik vid Ledningsstridsskolan

Stabsassistenter stabstjänst och logistik vid Ledningsstridsskolan

Ledningsstridsskolan

Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga - nu och i framtiden. Vi utbildar och tränar personal samt möjliggöra efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem- och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom Stabstjänst, Sambandstjänst, Telekrig, Psykologiska operationer, Stratcom, Geografisk informationstjänst och Signalskydd.

Vi växer och vässar stabsavdelningen. Är du strukturerad, serviceinriktad och gillar att arbeta i en organisation med omväxlande uppgifter? Då har du goda möjligheter att trivas hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stabsassistent inom stabstjänst, förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst.

Stabsavdelningen ansvar för att planerar, leda och samordna, ordersätter samt följer upp skolans verksamhet och uppdrag, inkl. övningsverksamhet, bl.a. FM största övningar såsom CJSE och FMÖ. Du är duktig på samverkan inom staben och skolan samt med regementsstab, krigsförbanden, andra skolor och centra. Du förväntas självständigt hantera och driva uppkomna ärenden och uppgifter som stöd till övriga stabsmedlemmar.

Kvalifikationer
  • Godkänd värnplikt eller GU
  • God vana av arbete med verktygen inom MS Office
  • God administrativ förmåga.
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av stabstjänst
  • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst
  • Erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet
  • Kunskap i FM-system såsom FM AP, PRIO, VIDAR, LIFT, IOR
  • Erfarenhet av FM ledningssystem
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare och har hög social kompetens så att du kan knyta kontakter både internt som externt. Du är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning och den stress som följer av detta. Du har en utpräglad problemlösande förmåga och hittar lätt alternativa lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: GSS/K med 6 mån provanställning om du inte redan är anställd inom FM
Arbetsort: Enköping.
Tillträdesdatum snarast eller enligt ök.
Lön efter ök.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
SC LedSS, Kristina Isaksson på telefon 070-528 83 61

Fackliga representanter:
OFR/O - Magnus Johansson (endast för militär personal)
SACO/S - Carl-Johan Pettersson
SEKO - Lars Lindell
OFR/S - Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 nov 2019 (27 dagar kvar)