Ställföreträdande enhetschef till Ledningsregementet (OR8)

Ställföreträdande enhetschef till Ledningsregementet (OR8)

Är du officer och har god erfarenhet av att leda, utveckla verksamhet och medarbetare är Du kanske vår nästa Ställföreträdande Chef här på Ledningsregementets (LedR) Stödenhet - en enhet med stor bredd och variation av efterfrågade verksamheter vid en garnison som är under utveckling.

Stödenhetens (StödE) uppgift är att stödja produktionen av krigsförband och övriga enheter på Enköpings garnison inom olika verksamhetsområden. Enhetens sex avdelningar levererar stöd inom funktionerna fordonsutbildning, verksamhetssäkerhet, sjukvårdutbildning, hälso-och sjukvård, övning och skjutfält, tillträdeskontroll och bevakning samt konferens och möten, stora som små. Vid enheten är det också organiserat en ledning där sektionen idrott och friskvård ingår som i nuläget består av åtta medarbetare. Enheten har en personalsammansättning av både militära och civila medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdare stödjer du enhetschef i ledningen av enhetens arbete. Du leder och samordnar enhetens årliga uppdrags-och uppgiftsplanering samt stödjer med uppföljning och återrapportering. Du planerar i samverkan med regementsstab enhetens deltagande och stöd till utbildning och övningsverksamhet. I arbetet ingår att leda projekt (såsom FMM tävlingar) till att samordna enhetens deltagande i verksamhet inom och utom regementet. Du leder och samordnar arbetstidsplanering inom enheten. Du är chef med personalansvar för enhetens ledningsfunktion inklusive idrott och friskvård. Du ersätter enhetschef vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer
  • Erfaren officer OR8
  • Flerårig erfarenhet som chef och ledare
  • Erfarenhet av att leda och samordna verksamhet/projekt
Meriterande
  • Examen HSOU
  • Erfarenhet av stabsarbete bataljon/regementsnivå
  • Har kunskap och erfarenhet av PRIO, VIDAR och Emilia
  • Erfarenhet från enhet med varierande verksamhet motsvarande StödE
  • Genomförd utbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
Personliga egenskaper
Att arbeta strukturerat, självständigt där du är initiativtagande och ansvarstagande är för dig en självklarhet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrig
Tillsvidareanställning, heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde 2020-06-01 eller enligt överenskommelse.
Uppfylla grundkrav enligt FM FysS.

Upplysningar om befattningen
Enhetchef, mj Anders Danielsson, 070-558 29 05

Fackliga företrädare
OFR/O - Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO Försvar - Eric Todic
OFR/S - Inge Bäckling
Samtliga nås via växel 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (2 dagar kvar)