Sektionschef till Systemförvaltningsenheten

Sektionschef till Systemförvaltningsenheten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en sektionschef till Systemförvaltningsenheten, med placering i Enköping.

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system/applikationer och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden.

SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar och utvecklar ca 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, personal, ekonomi, information, tillsyn och insats. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion, metod och struktur. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara chef över sektionen Enhetsstöd som är placerad i avdelningen Förvaltningsstöd. Enhetsstöd fungerar som en enhetsgemensam funktion för hela SFE och stödjer övriga avdelningar. Det är t ex uppgifter inom områdena logistik, administration, ekonomi, enhetsinformation, övningsverksamhet och säkerhetstjänst. Sektionen består av ca 10-12 medarbetare där du har personal-, produktions- och budgetansvar.

Som sektionschef ansvarar du för att leda och fördela och följa upp arbetet inom din sektion med stöd av avdelningschefer samt övriga sektionschefer. Du ansvarar för dina medarbetares individuella utveckling. Rollen innebär även kontakter med andra funktioner inom Försvarsmakten samt externa leverantörer. Sammanfattning över huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som sektionschef:
 • företräda, leda och utveckla ditt ansvarsområde och verksamhet
 • företräda, leda och utveckla medarbetare genom bl a medarbetarsamtal och utbildningsplanering
 • svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
 • implementera verksamhetsstyrning - mål för din verksamhet
 • ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
 • medverka vid ekonomiskt uppföljnings- och prognosarbete
 • samverka med andra förband och myndigheter inom totalförsvaret
 • genomföra rekrytering och säkerhetsprövning av personal och konsulter
Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Kvalifikationer
 • Tidigare erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Arbetslivserfarenhet från en myndighet eller större organisation
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
Meriterande

Du har en vana att samverka med så väl medarbetare som andra samarbetsparters utanför din egen organisation.

Personliga egenskaper

Du är öppen, ödmjuk, prestigelös, lösningsorienterad har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. I denna befattning behöver du vara självgående, stresstålig och kunna delegera. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Är ansvarsfull, noggrann och strukturerad samt har god samarbetsförmåga och hög social kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Enköping. Inrikes tjänsteresor förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Inger Tammi, stf avdelningschef. För upplysningar angående anställningsvillkor, kontakta HR-avdelningen (J1) på FMTIS. Samtliga nås genom växeln på 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Loman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 26 sept 2021 (7 dagar kvar)