Sektionschef till Infrastrukturavdelningen i Enköping

Sektionschef till Infrastrukturavdelningen i Enköping

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Infrastrukturavdelningen där tjänsten är placerad förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att utföra vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal utgör tekniskt specialiststöd inom dessa områden.
Infrastrukturavdelningen söker nu dig som vill och leda Plattform/Nätsektionen genom uppdragstaktik och målstyrning.

Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Du ska skapa förutsättningar för sektionens medarbetare att lösa ställda uppgifter med ett utvecklande ledarskap genom att planera, leda och följa upp verksamheten.
Sektionen består av ca 10-15 medarbetare.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrar att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer
  • Flerårig erfarenhet av personalledning
  • Akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT och informationssystem eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
  • Arbetslivserfarenhet från IT-verksamhet, gärna från en större organisation eller myndighet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett utvecklande ledarskap och strävar kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Enköping
Befattningen är civil

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Patrik Thorsell, tfn 070-546 84 37.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (5 dagar kvar)