Sektionschef funktionssektionen TVK stab

Sektionschef funktionssektionen TVK stab

Befattningen erbjuder
Kan du se dig stimuleras av att samordna olika stabsfunktioner? Är du effektiv, lösningsfokuserad och intresserad av utveckling och utmaning på en viktig befattning hos en arbetsgivare i stark tillväxt?

Som sektionschef hos oss kommer du att samordna verksamhet inom sektionen och tillsammans med kompetenta medarbetare säkerställa att Försvarsmakten har lednings-och sambandssystem för att lösa sin huvuduppgift i såväl krig, kris och fred.

Om enheten
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) utvecklar och vidmakthåller Försvarsmaktens ledningsstödsystem i krig, kris och fred. Vår vision är att tillsammans leverera ledningsförmåga i världsklass för ett starkare försvar.
TVK Ledsyst tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enheten består av ca 150 befattningar och är till huvuddelen är lokaliserad i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du koordinerar stabsarbetet vid enheten och olika stabsfunktioner, funktionschefer och handläggare inom ekonomi, produktionsledning, kvalitet och verksamhetsutveckling.

Tjänsten innehåller även följande uppgifter:
 • Personalansvar för 13 medarbetare.
 • Fördelning och uppföljning av enhetens ärenden.
 • Funktionsansvar för att utarbeta internt styrande dokument för enheten.
 • Kunna företräda enheten mot värdförbandet.
 • Stödja med enhetens beredskapsplanering.
 • Koordinera och förbereda enhetsgemensamma mötes forum.
Stödja avdelningschef med enhetsgemensamma uppgifter.

Krav
Kvalifikationer
* Eftergymnasial utbildning inom ledning och administration eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Minst tre års aktuell, relevant och dokumenterad arbetslivserfarenhet som chef med personalansvar
 • Goda kunskaper i svenska språket - i såväl tal som skrift
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort manuell växellåda
Personliga egenskaper

För att passa och trivas på utlyst befattning behöver du ha drivkraft, engagemang och vana av att coacha din personal. Du behöver kunna arbeta självständigt, under eget ansvar, men även trivas i samarbete med andra.

Din kommunikationsstil är rak och tydlig. Därtill är du noggrann, har god planeringsförmåga och hög kvalitetsmedvetenhet. Arbetet kräver även att du är språkligt stark och uttrycker dig väl i tal och skrift. Då arbetet i perioder kan upplevas intensivt behöver du kunna strukturera och prioritera ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet från chefsbefattning inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att leda stabsarbete inom stabsfunktion
 • God kunskap MS Office och gärna kunskap om Försvarsmaktens stödsystem VIDAR och PRIO
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: 2022-10-01 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Anders Danielsson tel. 070-149 10 23

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-specialist Helena Soläng tel 070-836 16 32

Begränsad tillgänglighet/nåbarhet under veckorna 29 t o m 32.

Fackliga företrädare:

SACO-S- Carl Johan Pettersson

SEKO- Christian Hedberg

OFR/S-Clarence Arnstedt

OFR/O, OF Enköping-Magnus Johansson

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)