Reservdelsspecialist Markverkstad Enköping

Reservdelsspecialist Markverkstad Enköping

Har du erfarenhet som reservdelspersonal, lagerarbetare eller mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Markverkstad Uppland, som bedriver verksamhet i Enköping och Uppsala med cirka 35 medarbetare är en avdelning inom FMTS Markverkstad. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav. Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Arbetsuppgifter

Som reservdelsspecialist arbetar du med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning, avgöra om reservdelar ska anskaffas via intern eller extern part. Du ska initiera, bevaka och avsluta kundorder i våra stödsystem. I arbetet ingår även att eftersöka och beställa materiel, godshantering och övrig lagerhantering samt lagervård. Diverese arbeten med Försvarsmaktens materiel och materielsystem kan förekomma.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig som har som lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
  • Goda datorkunskaper.
  • Du har som lägst B-körkort.
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i SAP-systemet PRIO.
  • Truckkort.
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll civilt eller i Försvarsmakten.
  • C eller CE körkort.
  • Försvarmaktens utbildning som mekaniker eller reservdelspersonal är önskvärt.
Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som reservdelsspecialist är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Övrigt

Intervjuer kan komma att genomföras innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetet medför krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Skiftarbete kan komma tillämpas.

Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Niclas Widerlund 0171-15 83 15 eller avdelningschef Marcus Bergman 08-584 540 91

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

OFR-O: Anders Norén

SEKO: Gerard Woll

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (10 dagar kvar)