Projektledare till Systemförvaltningsenheten

Projektledare till Systemförvaltningsenheten

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Systemförvaltningen har idag valt att dela upp gränssnittet gentemot verksamheten i olika förvaltningsområden/objekt. Som projektledare har du det övergripande ansvaret för projektleveransen inom utpekat område. I rollen kommer du att bl.a. ansvara för och projektleda kommande releaser inom ditt område.

Områdena är indelade i SAP HR, Ek eller Log modulerna men även andra systemstöd inom exempelvis utbildnings- och rekryteringsområdet förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvara för ledningen av planering, uppföljningen och implementation av beslutade changeärenden i releaser (funktionella och tekniska inom ramen för vidmakthållandet).
 • Säkerställa att projektaktiviteter bedrivs i enlighet med fastställda processer, rutiner, riktlinjer och direktiv.
 • Delaktig i koordineringsaktiviteter med andra projektledare, linjechefer och interna samt externa grupperingar.
 • Delaktig i förbättrings-/utvecklingsåtgärder för arbetet inom aktuellt område.
 • Eftersträva att vi uppnår målen och åtaganden som anges i förvaltningsåtagandet.
 • Övergripande ansvara för åtgärder och relaterat arbete i samband med kritiska incidenter som direkt berör området.
 • Rollen innebär ett nära samarbete med ansvariga för bl.a. produktionsledning, problem-, change- och releaseprocesserna.
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens.
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom projektledning och/eller förvaltningsledning.
 • Erfarenhet av att jobba enligt en etablerad projektstyrningsmodell.
Önskvärda kvalifikationer
 • Erfarenhet av projektlednings- och/eller förvaltningsledningsarbete av SAP-system eller motsvarande.
 • God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete.
 • ITIL-foundation certifiering.
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet.
 • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer.
 • Erfarenhet av förändringsledning.
Som person är du strukturerad, engagerad samt har stor drivkraft. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra och har mycket goda ledaregenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Välkommen med din ansökan med ett CV och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan tillföra tack vare dina erfarenheter och bakgrund. Upplysningar om befattningen kan lämnas av: SektC Karin Björkström 072-350 84 28.

Fackliga kontaktpersoner vid SFE är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Övrigt:

Tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsort är Enköping.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 sept 2019 (16 dagar kvar)