Personalgeneralist vid Ledningsstridsskolan

Personalgeneralist vid Ledningsstridsskolan

Försvarsmaktens centrum för ledningsförmåga - nu och i framtiden. Vi utbildar och tränar personal samt möjliggöra efterfrågad utveckling inom telekrigs-, ledningssystem- och ledningsområdet för Försvarsmakten och tillsammans med Totalförsvaret. LedSS är en intressant och dynamisk arbetsplats som hela tiden utvecklas inom Stabstjänst, Sambandstjänst, Telekrig, Stratcom, Geografisk informationstjänst och Signalskydd.

Vi tillväxer och vår personal är eftertraktad inom Försvarsmakten. Nu söker vi en ersättare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som personalgeneralist kommer du att vara placerad vid Stödsektionen som ingår i skolans stab. I din roll som personalgeneralist arbetar du brett med olika typer av personalfrågor (personaladministration, lönefrågor, rekrytering samt rehabilitering), du driver självständigt dina personalprocesser och ärenden och kommer att vara en HR-resurs för hela skolan, i första hand för våra chefer. Du kommer även att samverka med funktionsföreträdare vid regementets personalstab. Vid behov och efter förmåga får du rycka in med övrigt stabsarbete - vi jobbar tillsammans i laget.

Kvalifikationer:
  • Akademisk examen inom personal /HR eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
  • Erfarenhet av att självständigt driva och handlägga olika personalprocesser och ärenden.
  • Goda kunskaper och vana inom Officepaketet inkl. excel.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • B-körkort.
Meriterande:
  • Erfarenhet av FM AP, PRIO (SAP), VIDAR samt ReachMee.
  • Erfarenhet av arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, gärna inom statlig myndighet och då särskilt Försvarsmakten.
  • Vana att arbeta utifrån ett konsultativt förhållningssätt nära cheferna i organisationen.
Personliga egenskaper
Du är ambitiös och gillar att arbeta i en miljö som är under ständig utveckling. Du har en god social förmåga samt kan hantera känslig information vilket kan förekomma inom personalområdet. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga samt ge ditt bidrag till lagarbetet. Du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar, allt i syfte att hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas under sex månader vid nyanställning.
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Efter överenskommelse
Befattningen är civil och medför krigsplacering med nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stabschef LedSS, Kristina Isaksson på telefon 070-528 83 61

Fackliga representanter:
OFR/O - Magnus Johansson
SACO - Carl-Johan Pettersson
SEKO - Eric Todic
OFR/S - Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning) senast 2020-01-21.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 jan 2020 (2 dagar kvar)