Ledningssystemchef till Ledningsregementet

Ledningssystemchef till Ledningsregementet

Sökande enhet
Ledningsregementets (LedR) Regementsstab J6 stödjer Chef Ledningsregementet och direkt underställda chefer/förband (enheter) inom sakområdet ledningsstödsystem (IT och samband) syftande till att effektivt kunna leda verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ledningssystemchefen är LedR främste företrädare inom funktionsområdet ledningsstödsystem (de tekniska delarna inom ledningssystem). Denne leder en avdelning i Regementsstaben vars syfte är att stödja C LedR och direkt underställda chefer/förband (enheter) inom funktionsområdet. Som ledningssystemchef är du direkt föredragande för C LedR. Avdelningen ska tillse att system och IT-infrastruktur finns och är ändamålsenlig och säker för att genomföra produktion vid förbandet och inom garnisonen. Avdelningen ska genomföra sambandsberedningar syftande till att effektiv ledning av mobilisering ska kunna ske. Vid LedR ska avdelningen tillse att erforderliga ledningsstödsystem och ledningsplatser finns för ledning.

Kompetenskrav:
  • Yrkesofficersexamen
  • Erfarenhet av ledningsstödsystem i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens processer kring utveckling och ackreditering avseende ledningssystem.
  • God kunskap kring Försvarsmaktens regelverk kopplat till Ledningssystem.
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
  • Erfarenhet av stabstjänst
  • Erfarenhet av att planera och leda sambandsberedningar
  • God förmåga att planera, strukturera, samordna och arbetsleda ledningssystemaktiviteter.
Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som ledningssystemchef är det viktigt att du är en ansvarstagande person med en god initiativförmåga. Vidare har du en engagerande, motiverande ledarstil och är öppen och tydlig i din kommunikation. Du har en god förmåga att leda verksamheten samt är noggrann och strukturerad. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund och synen på allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Befattningen är militär OF 3 och vid LedR benämns befattningen Avdelningschef.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Beräknat tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.
Lön: Enligt överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
SC, Övlt Anders Nystrand på telefon 0171- 15 70 03 eller 070-56 18 944.

Fackliga representanter:
ORF/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
SEKO-F: Lars Lindell
OFR/S: Inge Bäcklin
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-25

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 jan (3 dagar kvar)