Kvartermästare till genomförandeenhet

Kvartermästare till genomförandeenhet

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, söker en Kvartermästare till enhetens Ledningsavdelning, med placering i Enköping.

Om Verksamheten

Genomförandeenhet Mitt (GE Mitt) samordnar drift och underhåll för IT- och telekommunikation inom Militärregion Mitt (MR Mitt) och är en viktig del i Försvarsmaktens utveckling att öka förmågan att leda verksamhet främst inom MR Mitt men även i inom övriga delar av Sverige.

Enheten är bland annat involverad i återetableringen av militär förmåga på Gotland, där enheten stödjer etablerade förbandsenheter, samt skapar förutsättningar för tillkommande verksamheter. Prioriterat för enheten är också Försvarsgrensstabernas (FGS) utflytt från Stockholm, där enheten deltar i FGS Armé och FGS Marin etableringar i Enköping respektive Muskö.

GE Mitt består av en enhetsledning samt fem avdelningar på orterna Enköping, Kungsängen, Berga och Visby. Enhetens huvudsakliga uppgift är att aktivt medverka i driften av Försvarsmaktens strategiska ledningssystem inom MR Mitt samt stödja förbanden i MR Mitt när det gäller drift och underhåll Försvarsmaktens kommunikation- och ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Kvartermästaren är underställd chefen för ledningsavdelningen och har logistikansvaret på enheten. I din befattning som kvartermästare kommer du att planera och leda matrielhantering och inventering. Du kommer också vara i hög grad vara delaktig i att stödja avdelningschefen i arbetet med enhetens utveckling, planering och kvalitetsuppföljning. Arbetet innebär mycket kontakt med andra enheter och avdelningar inom FMTIS men även med övriga delar i Försvarsmakten.

Kvalifikationer
 • Officer (lägst erfarenhet motsvarande OF2/OR7-8)
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens matrielsystem
 • God dator- och dokumentationserfarenhet
 • Körkort *B***
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och organisation
 • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem
 • God kännedom om system Lift och Prio
Personliga egenskaper

Som person är du öppen och social men du kan även agera självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort ansvar. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad och besitter god analytisk förmåga. Vi söker en individ som kan se detaljernas betydelse för helheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder dig:
 • Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet
 • Möjlighet till flextid
 • Minst 28 betalda semesterdagar/år
 • 3h friskvård/träning i veckan på arbetstid
Placeringsort: Enköping. Resor ingår i tjänsten då arbete ofta förekommer inom enhetens geografiska område och i övriga delar av landet.

Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta Chef GE Mitt, Stefan Johnsson alt. Chef Ledningsavdelningen GE Mitt Robert Gramfält via växeln, 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
SACO-F saco-s-fmtis@mil.se
TCO/Försvarsförbundet forsvarsforbundet-f44@mil.se
OFR/O of-fmtis@mil.se
SEKO-F seko-forsvar-orebro@wips.mil.se
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-25.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 juni 2021 (3 dagar kvar)