Kommunikatör till Arméstaben

Kommunikatör till Arméstaben

Vill du arbeta strategiskt, operativt och inte minst taktiskt med Arméns kommunikation?

Stimuleras du av att axla eget ansvar och ser fram emot utveckling och utmaning?

Arméstaben söker just nu en kommunikatör med uppgift att stödja och utveckla det interna och externa kommunikationsarbetet för både Armén och Arméstaben.

Försvarsgrenen Armén har drygt 10 000 medarbetare, med verksamhet över hela Sverige. Just nu är ett av våra fokusområden att bygga den nya Armén: en armé som fokuserar på vår förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga krigsförband. Parallellt leder Arméstaben förband såväl nationellt som internationellt.

Om tjänsten

I rollen som kommunikatör utgör du stöd och rådgivare i kommunikationsfrågor, både vid Arméstaben. Försvarsgrenens i dagsläget 17 organisationsenheter har egna kommunikationssektioner, vilka funktionsleds av Arméstaben. Inom kommunikationsområdet ska du bidra till att Armén uppfattas som modern, relevant och krigsavhållande. Du ingår i Arméstabens kommunikationssektion, som i dagsläget består av en kommunikationschef och två medarbetare. Organisatoriskt tillhör sektionen stabsavdelningen, en av fyra avdelningar vid Arméstaben. Du rapporterar till Arméns kommunikationschef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för att självständigt insamla, analysera, bearbeta och producera information i text och bild; för internt och externt bruk (till exempel talepunkter, webbtexter, inlägg i sociala medier, etc.)
 • Stödja kommunikationschefen i kriskommunikation och övrig extern kommunikation
 • Stödja Chefen Arméstaben i intern kommunikation
 • Stödja inom kommunikationsområdet till Arméns chefer och medarbetare
 • Stödja Försvarsmaktens övergripande kommunikationsmålsättningar
 • Delta i omvärldsbevakning i nationella och internationella arméfrågor
KRAV

Kvalifikationer
 • Akademisk utbildning inom kommunikation eller dokumenterade kunskaper och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst tre års dokumenterad, aktuell och relevant erfarenhet av att självständigt arbeta operativt som kommunikatör i myndighet eller större organisation
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i engelska - i såväl tal som skrift
 • Giltigt B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper

För att passa in hos oss behöver du förstå Försvarsmaktens uppgift och själva grunden för vår verksamhet - i fred, säkerhetspolitisk kris och krig. Du behöver därtill vara beredd att ta stort eget ansvar. Du som person är målfokuserad, pålitlig och har en positiv grundsyn. Du sätter laget framför jaget, har mycket god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter.

Du är beredd att arbeta i de miljöer där vi har verksamhet; till exempel vid övningar, nationella och internationella insatser, etc. Som stabsmedlem är du också beredd att lösa arbetsuppgifter utanför professionsområdet.

Du har mycket god kompetens till självständigt arbete inom kommunikationsområdet och erfarenhet av att ge kommunikativt stöd.

Du kan snabbt sätta dig in i komplexa sammanhang, har god kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.

Vidare är du tillgänglig och nyfiken på kollegors kunskap, kan tänka kritiskt och snabbt komma till effektiv lösning, ofta under tidspress. Du kommer därmed vara delaktig i att utveckla Arméns kommunikationsfunktion.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller frivilligorganisationerna
 • Tidigare arbetslivsrelaterad erfarenhet av kriskommunikation
 • Projektledarerfarenhet
 • Arbetslivsrelaterad erfarenhet av mediakommunikation
 • Kunskap om grafisk formgivning, fotografering och film
 • Kunskap om varumärkesfrågor
 • Kunskap om sociala medier
Övrigt

Arbetsort: Enköping

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal

Befattningsnivå: Civil

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Tester kan förekomma under rekryteringsprocessen

Resor är en (återkommande) del av tjänsten

Upplysningar om tjänsten

Lämnas av Arméns kommunikationschef Dag Enander. Nås via Försvarsmaktens växel 0171-15 70 00

Upplysningar om rekryteringsprocessen

Lämnas av HR-specialist Helena Soläng, nås via telefonnummer 070-836 16 32

Fackliga företrädare (nås via telefon 0171-157000)

AST OF: Tomas Lahti

OFR/S: Claus Dehlin

AST Saco-S: Patrik Fundin

SEKO: Christian Hedberg

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29.

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev där det framgår varför du ser dig passa på utlyst befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Marknadsföring, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (1 dag kvar)