It-försvarsförbandet söker systemutvecklare

It-försvarsförbandet söker systemutvecklare

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att över tid, ansvara för befintliga system och verktyg för försvar av IT-system. Detta omfattar även utveckling/samordning och kvalitetssäkring av den totala systemkartan inom området. Arbetet sker i nära samarbete med operatörer som bedriver verksamhet med verktygen samt med driftorganisationen inom Försvarsmakten. Förbandet arbetar med aktiv kompetens- och uppgiftstillväxt för sin personal. I denna tjänst kan det komma att inkludera följsamhet med teknisk utveckling samt kontinuerlig kompetensutveckling där du som arbetstagare har det yttersta ansvaret att identifiera ditt, samt funktionens behov.

Kompetenskrav
  • Högeskole - universitetsutbildning inom IT/systemutveckling eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av arbete inom systemdesign - och integration med inriktning emot utvecklingsmiljöer och stödsystem
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande
  • Erfarenhet av programspråk som Java, C/C++, Python, PowerShell och Bash
  • Erfarenhet av systemadministration av Linux och/eller Windows server
  • Bakgrund av att stödja hela utvecklingsmiljöns livscykel som t.ex. versionshantering, automatiserade tester, automatiserade bygg- och deployprocesser, driftövervakning m.fl.
  • Erfarenhet av att arbeta i en serviceorganisation
  • Kunskap om Försvarsmaktens IT-system
Personliga egenskaper
Du anser dig själv vara strukturerad där du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. I och med detta trivs du med att producera och följa tidsramar. Vidare är du kvalitetsmedveten och upplever dig själv som innovativ där du ofta kommer med idéer och nya angrepssätt i arbetsrelaterade frågor. Du besitter även specialistkunskap inom ditt område där du förstår de fackmässiga aspekterna av ditt arbete och fungerar gärna som en kunskapsbas för dina kollegor.
Utöver ovanstående är du självgående och serviceinriktad där du bidrar med ett lugn och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du har ett intresse, vilja och förmåga att ständigt bli bättre. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.
En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.
Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00, SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, 0171-49 24 53, rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 8 mars. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2004" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (9 dagar kvar)