It-försvarsförbandet söker operationsledare

It-försvarsförbandet söker operationsledare

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som operationsledare ingår du staben. Huvuduppgiften är att planera och leda insatser för förbandet samt stödja chefen i beslutsfattande och samverkan med andra förband och staber. Du leder planeringsarbete och koordinerar genomföranden av insatsuppgifter.

Som stabsmedlem förväntas du självständigt handlägga och driva olika ärenden. Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra vid övningar, utbildningar och i övrigt stötta andra funktioner i den egna staben. I arbetet ingår även att utöva uppföljning av förbandets olika enheter. Arbetet genomförs ibland med mycket korta tidsförhållanden. Du skall ha goda ledaregenskaper och god förmåga att arbeta i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper.

Cyberarenan är en ung arena för operationer där alla metoder inte alltid finns befästa, du bör därför trivas i en föränderlig miljö.

Kompetenskrav
  • Genomförd och godkänd officersexamen (OF eller OR)
  • Erfarenhet av insatser i FM, nationellt eller internationellt
  • Erfarenhet av arbetsledande roll inom FM insatsverksamhet
  • Uppfyller FM fyss baskrav. Fälttest 12:30 min samt multitest 175p
  • B-körkort
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet av stabstjänst
  • Tidigare erfarenhet av strids- eller insatsledning
  • Tidigare erfarenhet av cyberarenan
  • Utbildning/erfarenhet av ISUS och/eller SWECCIS
Personliga egenskaper

Som person är du driven och har lätt att fatta både snabba och taktiska beslut. Din planeringsförmåga är god och du har förmågan att jobba med flera uppgifter samtidigt. I pressade förhållanden har du förmågan att vara både flexibel och att prioritera. Du är en utvecklande ledare som agerar situationsanpassat, du har en positiv inställning och är ett föredöme för förbandets personal. Du är nyfiken på ny teknik och har lätt för att se sammanhang på en översiktlig nivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och tidigare uppnådda resultat.

Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas, tfn 0171-49 24 53.

Välkommen in med din ansökan senast den 16 februari. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2001" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (28 dagar kvar)