IT-säkerhetshandläggare, LedR

IT-säkerhetshandläggare, LedR

Ledningsregementet söker nu en driven och säkerhetsmedveten IT-säkerhetshandläggare, är det dig vi söker?

Säkerhetsavdelningen, J2 ingår som en av nio avdelningar i Ledningsregementets regementsstab. Vid avdelningen arbetar idag 4 officerare och 6 civila tjänstemän.

Avdelningens huvudsakliga uppgift är att leda och samordna säkerhetsskyddstjänsten inom LedR och Enköpings garnison. Avdelningen utgör stöd till enhets- och avdelningschefer i alla typer av säkerhetsskyddsfrågor. Avdelningen hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och Signalskydd med omfattande samverkan inom och utom regementet och garnisonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer som IT-säkerhetshandläggare att stödja avdelningen och särskilt IT-säkerhetschefen med informationssäkerhets- och IT-säkerhetstjänsten samt generell säkerhetsskyddstjänst vid större övningar inom regementet. Detta sker bl.a. genom att; delta i arbetsgrupper och internkontroller, utarbeta säkerhetsskyddsplanering, genomföra säkerhetsskyddsutbildning och delta vid ackreditering och auktorisation av IT-system inom regementet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som möter nedanstående kvalifikationer;
  • Goda kunskaper och färdigheter inom informations- och IT-säkerhet, gärna motsvarande Försvarsmaktens utbildning för IT-säkerhetschefer
  • God teknisk kunskap om IT och datakommunikation
  • Erfarenheter från tidigare arbete med IT- och informationssäkerhet
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande

Vi ser det som meriterande att du har;
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningsstödsystem och ackreditering av dessa
  • Kännedom om lagar, förordningar och Försvarsmaktens regelverk inom verksamhetsområdet
  • Erfarenhet av projektledning och uppföljningsarbete inom verksamhetsområdet
  • Goda kunskaper som användare av IS Undsäk
  • Certifieringar inom IT-säkerhet, som t.ex. CISSP, CISM
  • Auktoriserad IT-säkerhetschef inom Försvarsmakten
Personliga egenskaper

Som person bör du vara ansvarstagande och ha en hög förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Utifrån de arbetsuppgifter du kommer ha, omfattande bland annat säkerhetsskydds-klassificerad information, är ett högt säkerhetsmedvetande och höga krav på din intigritet en självklarhet för oss. För att säkerhetsskyddsfunktionen och avdelningen ska utvecklas vidare behöver du vara prestigelös och öppen för förändringar baserat på förmågan att se helheten och tänka ett steg längre. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Enköping

Tjänstgöringsgrad: Heltid (40tim/vecka)

Lön: Enligt överenskommelse

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Befattningen är en civil tjänst inplacerad i säkerhetsklass som omfattas av säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. Svenskt medborgarskap krävs.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Mj Peter Enqvist på telefon 070-22 77 982 peter.enqvist@mil.se

Fackliga representanter
OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson
SACO-S - Carl Johan Pettersson
SEKO - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (5 dagar kvar)