Handläggare säkerhetstjänst Ledningsregementet

Handläggare säkerhetstjänst Ledningsregementet

Säkerhetsavdelningen (J2) ansvarar för säkerhetstjänsten inom Ledningsregementet, LedR och Enköpings Garnison. J2 fungerar som stöd till enhets- och avdelningschefer i alla typer av säkerhetsfrågor. Avdelningen hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som handläggare säkerhetstjänst kommer du att, i nära samarbete med enheterna vid LedR, arbeta med säkerhetstjänsten inom garnisonen. I arbetsuppgifterna ingår att stödja verksamheten med framtagande av säkerhetsrelaterade underlag så som analyser, planer och bestämmelser samt utbilda inom säkerhetsområdet. Du kommer i stor utsträckning arbeta med den dagliga handläggningen av bland annat besökshantering, registerkontroll och rapportering.

Formella krav:
Svensk medborgare
Godkänd säkerhets- och registerprövning
Relevant administrativ erfarenhet inom säkerhetsområdet

Meriterande kvalifikationer:
Kunskap om Försvarsmaktens kommunikationssystem.
Kunskap om säkerhets-/IT-säkerhetstjänsten inom Försvarsmakten.
Praktisk erfarenhet inom området teknisk bevakning (TB).
Arbetat i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper:
Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Befattningen är en civil befattning
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Enköping.
Tjänstgöringsgrad: Heltid.
Lön efter överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser där gärna sökande som bidrar till detta.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Peter Enqvist på telefon 070-22 77 982.

Fackliga representanter:

Nås via växelnummer 0171-15 70 00

SEKO-F - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

ORF/O, OF Enköping - Magnus Johansson

SACO-F - Carl-Johan Pettersson

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31, bifoga ditt CV samt anställningsbrev där det framkommer tydligt varför du är en lämplig kandidat.

Beräknat tillträde:

Enligt överenskommelse.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (57 dagar kvar)