Handläggare Infrastruktur vid Ledningsregementet

Handläggare Infrastruktur vid Ledningsregementet

Befattningen erbjuder

Ledningsregementet och Garnison Enköping står inför en spännande utveckling. Som infrastrukturhandläggare erbjuds du att vara en viktig del i detta. Utvecklingen av den militära infrastrukturen på Garnison Enköping med tillhörande områden är i en expansiv fas. Under perioden till 2030 kommer att antal förband med infrastrukturella behov att tillväxta i garnisonen.

Om enheten

Som infrastrukturhandläggare ingår du i en grupp om fyra infrahandläggare placerade på J4/logistikavdelningen inom regementsstaben LedR. Regementsstaben består av 9 avdelningar varvid J4 består av 12 medarbetare. Regementsstabens uppgift är att planera samt leda förbandets verksamhet. J4 ansvarar för regementets stödprocesser inom logistik och Infra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Som handläggare Infrastruktur förväntas du kunna leda eller delta i olika typer av arbetsgrupper och projekt, både internt och externt.
 • Stödjer verksamheten med specialistkompetens inom funktionen infrastruktur.
 • Planerar och deltar i utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av Ledningsregementets behov och andra förbands infrastrukturbehov.
 • Bereder ärenden, utarbetar dokument, presenterar och implementerar resultatet i verksamheten.
 • Vid behov deltar i utredningar
 • Vid behov medverkar vid inspektioner och kontroller
Kvalifikationer
 • Relevant utbildning eller erfarenhet inom bygg, anläggning och fastighet, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda datakunskaper (Officepaketet)
 • B-körkort
Meriterande
 • Flerårig erfarenhet från arbete med infrastruktur inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Fortifikationsteknisk kompetens
 • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning
 • God erfarenhet av användning av datorer och IT-system
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska
Personliga egenskaper

Som handläggare infrastruktur trivs du med att arbeta självständigt, leda projekt och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om att ta ansvar, att kunna planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du känner dig trygg i att företräda myndigheten i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet. Du har även ett intresse för byggnation, byggnadsteknik och lokalplanering.

God fysisk förmåga är en förutsättning i vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid som inleds med sex månaders provanställning, för dig som inte är tillsvidareanställd hos Försvarsmakten

Arbetsort: Enköping, resor kan förekomma i varierande omfattning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

I Försvarsmakten är fysisk träning en arbetsuppgift med 3 h/vecka.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Avdelningschef Magnus Lyckfjäll
Handläggare infrastruktur Petter Borén

Söks via Försvarsmaktens växel 0171-157000

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Avdelningschef Magnus Lyckfjäll
Söks via Försvarmaktens växel 0171-157000

Fackliga företrädare:

OFR/O-OF Enköping Magnus Johansson

SACO Försvar, Ann-Marie Löfwenberg

SEKO Försvar, Christian Hedberg

OFR/S Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln på 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 dec 2022 (5 dagar kvar)