HR Generalist till Stabsavdelningen, Arméstaben

HR Generalist till Stabsavdelningen, Arméstaben

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.
Armén - när och där det avgörs!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som HR-generalist innebär att både ge ett verksamhetsnära konsultativt stöd till chefer och att arbeta strategiskt övergripande med att utveckla HR inom Arméstaben. Befattningen är placerad vid Arméstabens stabsavdelning, som för närvarande består av 18 medarbetare.

Som HR-generalist kommer du att arbeta brett inom hela HR-området, främst operativt, genom att stödja våra chefer i att utveckla medarbetarskap och ledarskap.

Fokusområden för denna befattning är i dagsläget rehabilitering, likabehandling och jämställdhet. Inom ramen för dessa områden kommer du att arbeta med att ge praktiskt stöd, att planera och genomföra utbildningar samt utveckla våra interna processer och rutiner. En liten del av befattningen handlar även om att vara Arméstabens veteran- och anhörigsamordnare, vilket innebär att vara kontaktperson för våra medarbetare på insats och deras anhöriga samt ordna årligen återkommande aktiviteter/informationsträffar för veteraner vid Arméstaben.

Kvalifikationer
  • Relevant examen från universitet/högskola, företrädesvis inom personalområdet, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av brett HR-arbete
  • Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt och att vara en tydlig arbetsgivarföreträdare
  • Van användare av Officepaketet
  • Körkort klass B
  • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet, företrädesvis i Försvarsmakten
  • God kunskap om Försvarsmaktens personalstödsystem SAP (PRIO)
  • Militär erfarenhet
Personliga egenskaper
Du har ett coachande förhållningsätt och har hög integritet och personlig mognad. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, noggrann men också kommunikativ och lyhörd. Du är också resultatorienterad, analytisk, strukturerad och lojal samt trivs i en organisation under stark utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan företräda Försvarsmaktens värdegrund. Stresstålighet samt förmåga att hantera förändringar är goda egenskaper.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för arbetet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
HR-Chef Marie Levin, mobil 070-281 99 02
Avdelningschef Övlt Mikael Beck, mobil 070-342 01 11.

Fackliga företrädare
OFR/O - Tomas Lahti
OFR/S - Inge Bäcklin
Saco-S - Jan B Johansson
SEKO - Christian Hedberg
Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00.

Villkor
Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.
Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt
Befattningsnivå: Civil
Antal befattningar: 1
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Din ansökan
Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev (max 1 sida).

Välkommen med din ansökan senast den 2020-03-03.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 mars 2020 (4 dagar kvar)