Fordonsinstruktör till Stödenheten

Fordonsinstruktör till Stödenheten

Stödenheten på Ledningsregementet har som huvudsaklig uppgift att stödja och samordna övriga enheter vid produktionen av krigsförband. Detta görs främst inom funktionerna, idrott och friskvård, övnings-och skjutfält, vapen/strid, teknisk tjänst, sjukvårdsutbildning, fordonstjänst, verksamhets- och trafiksäkerhet.

Som fordonsinstruktören tjänstgör du tillsammans med två officerare vid avdelningen Motor & Trafik som samordnar och leder all förarutbildning vid Ledningsregementet (LedR). Vid perioder med högt utbildningstryck är avdelningen avsevärt större.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som fordonsinstruktör ingår att vara kurschef. I det arbetet ingår att planera och leda utbildningen av en utbildningstät med upp till 18 förare och tre instruktörer samt att genomföra lektioner i körning, teori och teknik. I dina arbetsuppgifter ingår även att medverka vid utveckling av utbildningsmateriel samt att medverka vid utbildning av fordonsinstruktörer.

Kvalifikationer
  • Militär fordonsinstruktör med prövarkompetens.
  • Körkort lägst behörighet C.
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Meriterande kvalifikationer
  • Instruktör- och prövarkompetens på Tung släpvagn.
  • Specialinstruktör Motorcykel, Bandvagn och Hjullastare.
  • Erfarenhet av att utbilda instruktörer.
  • Förarbehörighet på Försvarsmaktens fordon.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga att utbilda och tycker om att arbeta både i grupp och självständigt. Naturligtvis ställer det krav på att du är initiativtagande och att du är ordningssam. Du ska också ha god samarbetsförmåga samt lätt att samverka med personer och enheter inom regementet. Att du har ett högt säkerhetsmedvetande är en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övriga upplysningar
Befattningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad på Ledningsregementet med arbetsort Enköping. Arbetet kan ibland vara förlagt till kvällar, nätter och helger. Arbetstider och arbetsuppgifter kan med kort varsel ändras. Arbetet utförs i arbetslag om 1-7 personer. Tjänsten innebär periodvis kroppsarbete med tunga lyft. Tillträde 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Trafiksäkerhetschef Kjell Gilberg 070-545 91 69.
Verksamhetssäkerhetschef Johan Clerborn 070-645 06 84.

Fackliga representanter
OFR/O- Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO Försvar - Eric Todic
OFR/S - Inge Bäcklin
Samtliga nås via växeln på 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-02-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)