Förvaltare Integration sökes till Enköping

Förvaltare Integration sökes till Enköping

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Systemförvaltningsenheten uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration. Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Rollen som systemanalytiker inom integration innebär att du i huvudsak kommer att verka som expert avseende uppsatt integrationslösning genom att förvalta befintliga integrationer.

I arbetsuppgiften ingår exempelvis;
 • Felsökning och felrättning, utveckling, testning, dokumentationshantering och avveckling av integrationsflöden.
 • Sätta upp integrationsflöden med certifikat, nycklar samt kryptering enligt fastställt designmönster.
 • Arbete inom områdena nätverk, kommunikation, Windows server, brandväggar samt förändringsskydd.
 • Delta vid kravställning, förstudier och genomförande för att bidra till en förbättrad och utvecklad systemlösning.
 • Säkerställa att systemet möter säkerhetskrav samt regelverk.
Kvalifikationer:
 • Högskoleutbildning med inr. mot Datavetenskap, Systemvetenskap eller motsv. kompetens förvärvad på annat sätt.
 • Bred allmänkompetens inom IT (t.ex. databaser, OS, nätverk samt säkerhetshöjande komponenter).
 • Erfarenhet inom t.ex. XML, WAN-protokoll och TCP/IP.
 • Erfarenhet av att upprätta samt underhålla dokumentation som t.ex. systembeskrivningar, tekniska specifikationer samt installationsanvisningar.
Meriterande:
 • Erfarenhet av system-till-systemintegrationer.
 • Erfarenhet från systemförvaltning.
 • Erfarenhet av testarbete.
Personliga egenskaper:
Du måste ha en god samarbetsförmåga du kommer att jobba i ett team samt samverka med många interna och externa parter. Som person vill vi att du är strukturerad, noggrann, serviceinriktad och självgående. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar, är drivande och har förmåga att se helhet och olika lösningar.

Övrigt:
Tillträde enligt ök.
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Befattningen är civil.
Arbetsort Enköping. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Stf Avdelningschef Mats Jonsson 070-315 79 38

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
FMTIS J1, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Matz Felix.
(Samtliga nås via växeln på 019-393500)

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 mars (3 dagar kvar)