Förrådsman/kvinna till Försörjningsavdelningen

Förrådsman/kvinna till Försörjningsavdelningen

Logistikenheten består av Försörjningsavdelning, Teknikavdelning och en Logistikberedning. Försörjningsavdelningen består av 3 st. sektioner: Service, Gods & Insatsorganisation.

Vi söker nu personal till Insatsorganisationens MOB-grupper

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Genomför transporter av materiel.
 • Genomför vård av fordon och hanteringsutrustning.
 • Registervård.
 • Genomföra redovisning av förnödenheter i FM´s redovisningssystem.
 • Genomför arbeten med Försvarsmaktensmateriel i förråd
 • Medverkar i övriga funktioner och verksamheter som en naturlig uppgift i en organisation med spridd delegation.
 • Övriga uppgifter inom Försörjningsavdelningen.
Försvarsmaktens Värdegrund och uppförandekod finns dagligen i vår arbetsvardag och i våra arbetsuppgifter, där vi förväntar oss att du följer dessa.

Utbildning
Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Erfarenhet
Vi vill att du minst har 5-årig erfarenhet av förråd/lagerarbete eller inom ett serviceyrke, eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Kvalifikationskrav
 • Mycket goda datakunskaper t.ex. Excel, Word och liknande program
 • Körkort B (manuell)
Meriterande
 • Mycket god erfarenhet av att hantera Försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio (SAP)
 • Körkort C
 • ADR förare/avsändare
 • Hjullastare (truckkort C2)
 • Försvarsmaktens förarbevis
 • Erfarenhet av att arbeta med Försvarsmaktens materiel
 • Tidigare militär bakgrund
 • Truckkort
 • IFTEX
 • BVKF
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är handlingskraftig och har stort sinne för ordning och reda. Du besitter förmågan att ta egna initiativ och du kan ta beslut samt att du är självgående. På vår sektion är det ofta ett högt tempo och snabba beslut kan behöva tas, så du är bra på att behålla lugnet även i stressiga situationer.
Tillsammans med din arbetsgrupp ska du säkerställa att vi levererar enligt tidsplan och att vi når våra mål. Du har förmågan att förstå hur dina handlingar och dina beslut påverkar hela organisationen. Du tänker helhet och utanför boxen. Du ser grupp som en styrka och en tillgång.
Du har en god fysisk förmåga och ser träning och friskhetstänket som en naturlig del i ditt liv.

Känner du att du passar in i rollen? I så fall tycker vi att du ska skicka in din ansökan redan idag! Vi ser framemot att läsa den.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att vara framgångsrik i denna tjänst har du tidigare erfarenhet av förrådshållning och gärna inom Försvarsmakten. Alternativt inom logistik, teknisk tjänst eller som vi bedömer likvärdig.
Vi söker dig som vill ta den här tjänsten till nästa nivå inom Försörjningsavdelningen på Logistik Enheten.
Som brinner för att leverera på topp, alltid vill förbättra och förenkla processer, som älskar att ta sig an utmaningar och att ta ett utökat ansvar!
Du är bra på struktur, driver processer framåt samtidigt som du är lyhörd, noggrann och tror på lagandan!
Vi ser att du har drivkraft och mod för att prova nya saker och att skapa kultur av ständiga förbättringar.

Vardagen kan präglas av högt arbetstempo och du tar ansvar för att tillsammans med din chef planera din arbetstid, arbetsuppgift och återhämtning. Där vi ser vikten av fysisk träning som en naturlig del i ditt liv.

Du har en god datavana där du behärskar MS Office och meriterande om du har arbetat med SAP modul Prio och gärna även Lift. Alternativt är snabb på att lära dig olika stödsystem som krävs i den här rollen.

Vi erbjuder dig en möjlighet att ta denna tjänst till en ny nivå inom förrådshållning. En roll med stort eget ansvar och stor påverkansmöjlighet för din egen utveckling.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning i Enköping. Tjänsten omfattar heltid (40 tim./vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt §19 i Säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Arbete på annan ort kommer att förekomma.
Tjänsten är en civil befattning.
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Insatsorganisation: Conny Wirén 070-847 41 78

Fackliga företrädare
OFR/O,OF Enköping Magnus Johansson
OFR/S Clarence Arnstedt
SACO Carl-Johan Pettersson
SEKO Christian Hedberg
Samtliga fackliga representanter nås via växeln 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 13 aug 2022 (49 dagar kvar)