Enhetschef till Ledningsregementet (OF3)

Enhetschef till Ledningsregementet (OF3)

Är du en officer som har god erfarenhet av att leda och utveckla såväl verksamhet som medarbetare är du kanske vår nästa chef här på Ledningsregementets Stödenhet, en enhet med stor bredd och variation av efterfrågade verksamheter vid en garnison som är under utveckling.

Stödenhetens (StödE) uppgift är att stödja produktionen av krigsförband och övriga enheter vid Enköpings garnison inom olika verksamhetsområden. Enhetens sex avdelningar levererar stöd inom funktionerna fordonsutbildning, verksamhetssäkerhet, sjukvårdutbildning, hälso-och sjukvård, övning och skjutfält, tillträdeskontroll och bevakning samt konferens och möten. Till enheten ingår även en ledning där sektionen idrott och friskvård ingår som i nuläget består av åtta medarbetare. Enheten har en personalsammansättning av både militära och civila medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som enhetschef är du direkt underställd regementschef, vilken du rapporterar direkt till. Du är chef med personalansvar, Du leder och samordnar enhetens verksamhet, i det ingår att utveckla både verksamhet och medarbetare. Du har delegerande uppgifter inom arbetsmiljö och i elsäkerhet. Du ansvarar för enhetens ekonomi avseende både planering, nyttjande och återrapportering.

Kvalifikationer
  • Erfaren officer, OF3
  • Tidigare chefserfarenhet
Meriterande
  • Erfarenhet av stabsarbete på bataljon och/eller regementsnivå
  • Har goda kunskaper och erfarenhet av PRIO, VIDAR och Emilia
  • Erfarenhet från enhet med varierande verksamhet motsvarande StödE
  • Genomförd utbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
Personliga egenskaper
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är van att arbeta strukturerat och självständigt. För dig är det en självklarhet att du tar ansvar och initiativ för att lyckas i ditt arbete. Som person har du lätt för att kommunicera och samarbeta med andra för att uppnå goda resultat i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrig

Tillsvidareanställning, heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.
Uppfylla grundkrav enligt FM FysS.

Har du frågor gällande befattningen är du välkommen att kontakta rekryterand chef Daniel Perry som nås via växeln 0171-15 70 00.

Fackliga företrädare
OFR/O - Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO Försvar - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt
Samtliga nås via växel 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 juni 2020 (25 dagar kvar)