Chef till cyberförsvarsavdelningen, IT-försvarsförbandet (ITF)

Chef till cyberförsvarsavdelningen, IT-försvarsförbandet (ITF)

IT-försvarsförbandet (ITF) är en del av Försvarsmaktens telekommunikations - och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Arbetsuppgifter:
Att verka som chef alternativt ställföreträdande chef på sektionen för systemutveckling och förvaltning vid cyberförsvarsavdelningen. Att leda både civil och militär personal vid sektionen vid genomföranden av dator- och nätverksoperationer. Att tillsammans med avdelningschefen och övriga sektionschefer utveckla Försvarsmaktens cyberförsvarsförmåga.

Kvalifikationer:
  • Erfarenhet att planera, leda och följa upp IT- verksamhet inom utveckling, drift och förvaltning. Gärna inom Försvarsmakten.
  • Erfarenhet av ledning och planering inom systemutveckling.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort lägst B
  • För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap.
Meriterande:
  • Genomförd specialist - eller officersutbildning med godkänt resultat
  • Utbildning inom IT-säkerhet eller motsvarande kunskaper
  • Teknisk förståelse för Försvarsmaktens IT-arbete eller motsvarande
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
  • Ledarskapsutbildningar
Personliga egenskaper:
Du har god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och drivs av att utvecklas inom ditt ledarskap. Din förmåga att arbeta strukturerat och noggrant värdesätts högt. Du känner dig trygg i din roll som chef och ledare och genom detta kunna hitta lösningar utanför din egen bekvämlighetszon. Vi söker sammanfattat dig som är intresserad av att verka i en arbetsledande roll samt ett driv av att långsiktigt kunna bidra till försvaret av Sverige och tillsammans med oss möta nuvarande och kommande hot. Stor vikt i rekryteringen kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt:
Befattning: Civil.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Enköping.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.
En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Fackliga representanter vid FMTIS:
SACO, Pär Lohman
OFR/O, Hans Skoog
OFR/S, Martin Sparr
SEKO, Ola Markgren
Samtlig nås via växeln, 08-788 75 00.

Upplysning om tjänsten lämnas av:
Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53.

Välkommen med din ansökan senast den 2019-05-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det tydligt framgår varför du är lämplig som kandidat till denna befattning. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1904" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (23 dagar kvar)