Avdelningschef Systemavdelningen till TVK Ledsyst

Avdelningschef Systemavdelningen till TVK Ledsyst

Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för Försvarsmaktens tillväxt inom ledningsområdet!

Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Högkvarteret. TVK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens lednings- och informationssystem, samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll inom området.

På TVK Ledsyst arbetar idag 115 personer som är placerade på Garnisonsområdet i Enköping.

Som en del i tillväxten för ett starkare försvar utvecklas Enköpings Garnison och kommer framöver att bli centrum för IT och ledningssystemområdet.

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten, en mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid.

Systemavdelningen ansvarar för systemförvaltning av Försvarsmaktens ledningsstödsystem. Avdelningen består av 50 medarbetare med lång erfarenhet inom IT- och Ledningsområdet. Det är fem sektioner på avdelningen som leds av Sektionschefer som i sin tur rapporterar till Avdelningschefen. Som Avdelningschef är du direkt underställd Enhetschefen för TVK Ledsyst och ingår också i enhetens ledningsgrupp.

Som Avdelningschef ansvarar du för avdelningens verksamhet, ur både ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du har resultat- och personalansvar och kommer också att leda avdelningens ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Avdelningens arbete är en viktig del för att tillgodose verksamhetens krav på tillgänglighet för Förvarsmaktens ledningsstödsystem. Du kommer med stöd av olika leverantörer att leda detta arbete.

Detta innebär att du bland annat ansvarar för avdelningens arbete med att:
 • Leda produktion och sammanhålla planering, budgetering, uppföljning och återrapportering för drift, underhåll och förvaltning av Försvarsmaktens ledningsstödsystem.
 • Ta fram drift-, underhålls- och förvaltningsplaner.
 • Delta i utvecklingsfrågor som stöd i tidiga faser utifrån erfarenheter inom förvaltning.
 • Beordra ändring och rättning av masterdata under vidmakthållandeskedet.
 • Besluta om användningsförbud och restriktioner för tilldelade system.
 • Föreslå avveckling av system ur ett förvaltningsperspektiv.
Kvalifikationer
 • Utbildning: Relevant högskoleutbildning alternativt Officer (OF3)
 • Erfarenhet av en ledande befattning med produktions- och arbetsgivaransvar.
Meriterande
 • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från ledning- och informationssystemområdet.
För att lyckas och trivas behöver du ha drivkraft, engagemang och vara van att coacha din personal. Du behöver kunna arbeta under eget ansvar och ha en tydlig, rak och ärlig kommunikation.

Arbetet kommer i perioder att upplevas som intensivt varför du måste kunna strukturera och prioritera ditt eget arbete samtidigt som du behåller ett tydligt och lugnt ledarskap.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Tillsvidareanställning.
 • Tillträde snarast, efter överenskommelse.
 • Personlighets- och färdighetstester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.
Kontakt

Upplysning om tjänsten lämnas gärna av, Enhetschef TVK Ledsyst Magnus Gustafsson, tel. 070-5391227 magnus.e.gustafsson@mil.se. Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-specialist Cecilia Nässlander, tel. 072-387 91 45.

Fackliga företrädare

OF Magnus Johansson : 0171-15 74 94

SACO Carl-Johan Pettersson: 0171-15 71 12

OFR/S Inge Bäcklin: 0171-15 73 83

SEKO Lars Lindell: 0171-15 85 48

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-24

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (5 dagar kvar)