Arbetsmiljöhandläggare

Arbetsmiljöhandläggare

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, rekryterar en vikarierande arbetsmiljöhandläggare med placering i Enköping. Tjänsten ingår i ett team som ansvarar för verksamhetsutveckling och verksamhetssäkerhet inom miljö, kvalitet, arbetsmiljö, elsäkerhet, brandskydd och trafiksäkerhet.

Som Arbetsmiljöhandläggare kommer du att ha det samordnande ansvaret att tillsammans med andra driva FMTIS Systematiska arbetsmiljöarbete framåt enligt arbetsmiljölagstiftningen och Försvarsmaktens styrdokument. Du är verksamhetens expertresurs inom arbetsmiljöarbetet och genom din kompetens och ditt engagemang stödjer du verksamheten. Tjänsten innebär en del resor till förbandets verksamhetsorter där du medverkar i genomförande av exempelvis riskbedömningar, utbildningsinsatser, utredningar och arbetsmiljöärenden.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter och kompetensutveckling. Inom friskvård erbjuder vi om verksamheten tillåter tre timmar träning per vecka på arbetstid samt tillgång till badhus, gym och bollhall. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

FMTIS arbetar mot ett integrerat verksamhetsledningssystem, där arbetsmiljö ingår som en del. Du har inom detta ansvarsområde rollen att bevaka tillämpliga lagar, genomförda riskbedömningar och andra krav för verksamheten som medför påverkan på FMTIS verksamhet och föreslå förändringar i förbandets styrdokument och rutiner.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö så som Arbetsmiljöingenjörsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet och är väl förtrogen med de lagar, förordningar, föreskrifter och krav vi som arbetsgivare har att följa gällande arbetsmiljö
  • Aktuell erfarenhet av att med goda resultat självständigt arbetat med att driva, samordna och utveckla operativt och strategiskt arbetsmiljöarbete
  • Van att agera som ett konsultativt chefs- och ledningsstöd och har en grundläggande förståelse för arbetslagstiftningen.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av att implementera och utveckla processer och arbetsmetoder och kunna omsätta dessa i praktiken
  • Erfarenhet av att arbeta utifrån AFS 2001:1 som standarder för ett systematiskt arbetsmiljöarbete och att ha vana att planera och leda utbildning, nätverk och liknande
  • Tidigare deltagit i genomförandet av internrevisioner
Personliga egenskaper

Att kunna sätta gränser och vara uthållig över tid, se till helheten och värna om systematiken. Du har förmåga att snabbt kunna ställa om för att hantera uppkomna ärenden. Du har en god administrativ förmåga, trivs att arbeta utifrån ett årshjul, är kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat. Du är väl förankrad i din yrkesroll, prestigelös och tar eget ansvar för ditt arbete. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att bygga och upprätthålla goda professionella relationer. God samarbetsförmåga är mycket viktigt i denna roll. Du är lyhörd inför organisationens behov och har förmåga att kunna prioritera utifrån krav och verksamhetsnytta.

Övrig

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med tillträde den 1 februari 2021. Anställningen är civil och kommer att vara placerad i Enköping.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Tommy Andersson tel 070-219 83 95 . För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-chef Dzenana Gustafsson tel 072- 351 05 48.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

(Samtliga nås via växeln på 019-393500.)

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (3 dagar kvar)