Applikationsansvarig (Product Owner) SharePoint

Applikationsansvarig (Product Owner) SharePoint

Vill du hjälpa oss försvara vår frihet? Tillsammans gör vi skillnad för många. Känner du som vi att det är viktigt? Sök till FMTIS Systemförvaltningsenhet. Vi bidrar till försvarsförmågan genom att stödja verksamheten med moderna systemstöd.

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde och är en del av förbandet FMTIS. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla funktionella, säkra och robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen Informationssystem, där befattningen är placerad, ansvarar för att vidareutveckla, anpassa och vidmakthålla Försvarsmaktens SharePoint-applikationer.

Som Applikationsansvarig hos oss ingår du i ett av förvaltningsorganisationens applikationsteam. Applikationsteamen verkar med en hög grad av autonomitet och består av tvärfunktionella kompetenser som utvecklare, testare, kravhanterare och applikationsansvarig.

Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik och innebär mycket teamarbete, vilket ställer höga krav på din sociala förmåga och vilja att arbeta i team - här gäller laget framför jaget. Vi ser gärna att du är intresserad av modern utvecklingsmetodik och att du anser att kontinuerligt förbättringsarbete är en självklar del av arbetet.

Vi använder moderna verktyg, däribland Azure DevOps Server, Visual Studio och Katalon Studio och i dagsläget pågår även ett arbete med att versionsväxla från SharePoint 2016 till SharePoint 2019.

Uppgifter och ansvar

Rollen Applikationsansvarig ansvarar för förvaltningen och utvecklingen av Försvarsmaktens SharePoint-applikationer med fokus på kvalitet, effektivitet, användbarhet och automation. Det är ditt ansvar att driva vision, strategi och design för att säkerställa att applikationerna är effektiva och anpassade efter verksamhetens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Koordinering av utvecklingsarbetet i applikationsteamet i samverkan med teamet
 • Ansvarig för dialogen med kravställare/verksamhet
 • Underhålla och utveckla teamets "backlog"
 • Ledning och genomförande av sprintar
 • Funktionsexpert applikationer
Incident- och Problemhantering
 • Felsökning och analys
 • Stöd till drifttekniker, utvecklare och testare
Förändringshantering
 • Precisera och definiera verksamhetsbehov med teamet och verksamheten
 • Utvärdera lösningsalternativ med teamet och verksamheten
Arbetssätt/verksamhetsutveckling
 • Stödja i utvecklingen av organisationens arbetssätt
 • Stödja övriga delar av organisationen med applikations-expertis
 • Delta i organisationsövergripande samarbeten
Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • God förmåga att uttrycka sig pedagogiskt på svenska i tal och skrift
 • Arbetserfarenhet av:
 • systemförvaltning (minst 2-3 år)
 • administration/konfiguration av SharePointlösningar (dokumenterad)
 • och motiverad att - arbeta med agila metodiker
Meriterande
 • Arbetserfarenhet av att arbeta med Team Foundation Server (TFS)/Azure DevOps Server eller motsvarande
 • God systemvana och mycket goda kunskaper i MS Office
Personliga egenskaper

Sympatiserar du med "Agile values", "Agile principles" och "Motivation 3.0"? Då vill vi jobba med dig! För oss är det mycket viktigt att du delar våra värderingar eftersom de ligger till grund för hur vi organiserar och bedriver vårt arbete. Teamet är den viktigaste enheten i vår organisation och vi lägger stor vikt vid att du skall trivas med dina medarbetare och de med dig.

Känner du att det mesta stämmer in på dig men är osäker på om du har tillräckligt med arbetslivserfarenhet? Tveka inte, sök i alla fall - de rätta personliga egenskaperna är mycket viktiga för oss.

Övrigt

Arbetsort är Enköping. Utvecklingsarbetet kommer dock under en period bedrivas från lokaler i Stockholm. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping under 2020. Tills flytten är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Försvarsmakten erbjuder mycket goda möjligheter till personlig kompetensutveckling och uppmuntrar också till en hälsosam livsstil genom att erbjuda tre timmars träning per arbetsvecka.

Tillträde snarast eller enligt ök.

Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Välkommen med din ansökan senast 20-02-07

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anki Westerberg 076-803 93 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix.

(Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (12 dagar kvar)