Administratör/signalskyddshandläggare till Särskilda Sambandsenheten (SSE)

Administratör/signalskyddshandläggare till Särskilda Sambandsenheten (SSE)

Särskilda Sambandsenheten (SSE) är en del av Försvarsmaktens Specialförband (FMSF) och har som huvuduppgift att förse FMSF med ledningssystemstödkompetens inom områdena informations- och sambandssystem.

Just nu söker vi administratör/signalskyddshandläggare till FMSF/SSE med tjänstgöringsort Enköping.

Arbetsuppgifter som administratör vid SSE är att stödja förbandsledningen med administration och uppföljning. Du är tillika förbandets signalskyddshandläggare. Utbildning för detta fås vid behov.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Administrativt stödja förbandsledningen och förbandet med till exempel rekryteringsadministration, expeditionstjänst och uppföljning av personal.
 • Hantering och handläggning av förbandets kryptonycklar och kryptosystem.
SSE söker dig som är:
 • Driven, flexibel, noggrann och har en hög servicekänsla.
 • Både självständig och har lätt för att samarbeta med andra.
 • Gillar att ta ansvar för eget funktionsområde och driva verksamheten framåt i en dialog med övriga kollegor.
Vid SSE är arbetstempot högt. Det sker en kontinuerlig individutveckling genom utbildningar och det finns goda möjligheter att fördjupa sig inom vissa områden samt bredda sin kompetens inom andra.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personliga egenskaper. Eventuella utbildningsbehov omhändertas efter anställning.

Förbandet är organiserat med en ledningsgrupp och ett antal specialiserade sektioner. Varje sektion innehåller i sin tur ett antal signaloperatörer.

Rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen är uppdelad i två delar: Den första delen består av teoretiska moment. Den andra delen består av psykologiska undersökningar samt medicinska tester. Processen avslutas med en säkerhetsprövning innan anställning.

Del ett genomförs under hösten i Enköping och del två vecka 43 i Stockholm.

Behörighetskrav
 • Godkänd på urvalsprocessen
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Svensk medborgare
 • God datorvana
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av administration
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Signalskyddschefsutbildning
 • Genomfört Försvarsmaktens kombattantutbildning
Medicinska krav
 • Normal hörsel
 • Fullgott färgseende
 • Inga allvarliga allergier
Tillträde

Enligt överenskommelse.

Övrigt

I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker utbildning skall kunna presenteras vid behov.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning för personal som inte är anställda i Försvarsmakten.

Tjänsteresor med kort varsel kan förekomma.

Eventuella frågor ställs till rekrytering-sse@mil.se.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 12 sept 2022 (33 dagar kvar)