4. Ledningsambandsbataljon söker personalchef S1.

4. Ledningsambandsbataljon söker personalchef S1.

Beskrivning av förbandet

4.Ledningsambandsbataljon är en produktionssammanslagning av två förband på LedR. Produktionsplattformen har en hög tekniknivå. Vi verkar inom många olika områden, såväl geografiskt som tekniskt. Vi arbetar med såväl ledningsplatser som radiolänk, radio-och nätverksteknik, satellitkommunikation och driftledning.

Vid anställning så kommer du att erhålla en grundplacering på 12.Sambandsbataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som personalchef på 12.Sambandsbataljon är du chef för personalsektionen placerad i bataljonstaben och har det huvudsakliga ansvaret för att leda och vidareutveckla arbetet inom personalområdet på bataljonen. Personalchefen ansvarar främst för den långsiktiga inriktningen av personal- och kompetensförsörjning där lönebildning är en central del. Som personalchef arbetar du också operativt och tillsammans med övriga på personalsektionen där ni är ett konsultativt stöd till cheferna inom hela bataljonen. Detta innefattar bland annat stöd avseende rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, tolkning av regelverk och andra uppgifter inom HR-området. Sektionen består förutom chefen även av en assistent och en fältpastor(tidvis tjänstgörande).

Som stabsofficer är du även allmänofficer och stödjer staben i alla former av stabsarbeten. Personaltjänsten vid höjd beredskap eller krig skiljer sig avsevärt då andra lagar och förordningar gäller istället. Du företräder arbetsgivaren och förväntas agera i denna roll i alla situationer, vilket kräver integritet och lojalitet av dig som person.

Formella krav
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd värnplikt eller GMU
 • Officersexamen alternativt specialistofficerexamen
 • Godkänd säkerhetsprövning (säkerhetsintervju och registerkontroll)
 • B-körkort
 • God förmåga att kunna uttrycka sig i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Uppfylla FM FysS baskrav.
Meriterande
 • God kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem
 • Dokumenterad erfarenhet av militärt stabsarbete
 • Dokumenterad utbildning och /eller erfarenhet av HR-arbete
 • Tjänstgjort i liknande militär befattning i Sverige eller utomlands
 • Civil akademisk examen med inriktning mot personaltjänst
Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du bör dessutom kunna vara självgående i ditt arbete och kunna ta egna initiativ.

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund.

Övrig information

Befattningsnivå OF 1/kn

Anställningsform: Tillsvidare

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Arbetsort: Enköping/LedR

Sista ansökningsdag: 181130

Beräknat tillträde: Så snart som möjligt/efter överenskommelse

Lön: efter överenskommelse

Vi ser positivt på dig som tidigare varit anställd som officer

Frågor

För upplysningar om tjänsten kontaktar du kn Patric Andersson, patric.andersson@mil.se

För generella frågor om rekrytering och anställningsvillkor, ring Försvarsmaktens Rekryteringslinje, 08-514 390 09, vardagar mellan 10.00-15.00.

Fackliga kontaktpersoner

Officersförbundet: Magnus Johansson 0171-157973

SACO: Magnus Edlund, 0171-157112

OFR/S Inge Bäcklin, 0171-157383

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 nov (13 dagar kvar)
Visa var