1. IT-Försvarsförbandet söker instruktör till cyberpluton

1. IT-Försvarsförbandet söker instruktör till cyberpluton

1. IT-försvarsförbandet (1.ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som instruktör på förbandsträningsgruppen är din huvudsakliga arbetsuppgift att stötta Försvarsmaktens värnpliktsinriktning, cybersoldat. Du ansvarar för det dagliga operativa arbetet: planering, genomförande och uppföljning av värnpliktiga. Du agerar även som deras instruktör och tillsammans med befälslaget tillser att utbildningsmålen uppfylls.

Du kommer även bli en del av 1.IT-försvarsförbandet och på sikt ser vi att du kommer ha möjlighet att bli chef över någon av våra interna avdelningar/sektioner. Vi ser denna tjänst som en instegsbefattning för framtidens cyberofficerare där du kommer ha stora möjligheter till kompetensutveckling inom en riktning som är under ständig förändring.

Vi söker dig som är redo att lägga ner engagemang, ambition och energi för att leverera det bästa möjliga arbetet. Du kommer i din roll ha möjlighet till mycket frihet under ansvar och det kommer ställa höga krav på självständighet och kreativitet. Du är trygg i rollen som utbildare, gillar att samarbeta med olika typer av människor och är strukturerad. Du stimuleras av att lösa uppgifter under tidspress, det är då du lägger in en ännu högre växel.

Kompetenskrav
  • Yrkesofficer OF 1 alternativt OR 6
  • B-körkort
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
  • Tidigare arbete inom drift av IT-system
  • Militära förarbevis
  • Akademiskutbildning med teknikinriktning
  • Utbildningserfarenhet av värnpliktiga/rekryter
  • Erfarenheter om försvarsmaktens informations- och ledningssystem
Övriga krav

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1. IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Juni 2023 eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Linn på rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 11 december 2022. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2214" på din ansökan.

Ansöksanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Enköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (10 dagar kvar)