Hoppa till innehåll
NearYou logotyp

Inköpare hos Kalmar Motor AB

Publiceringsdatum
13 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget

Sugen på att bli hjälten i vår leveranskedja? Som Inköpare hos Kalmar Motor ansvarar du för att säkra materialtillgång, utveckla leverantörsrelationer och förhandla ramavtal. Du kommer att vara en nyckelspelare i vårt team och bidra till kostnadsminskningar och effektivare materialhantering. Bli en del av vårt framgångsrika företag och ta klivet mot en spännande karriär!

Kalmar Motor är specialiserade på att utveckla och tillverka dragtraktorer till flygplan för den globala flygindustrin. Produktsortimentet omfattar både konventionella dragstångs- och dragstångslösa (TBL) traktorer, med kapacitet att hantera såväl regionala flygplan som upp till ”wide bodies”. Kalmar Motor anses vara marknadsledande inom el- och hybridteknik och driver branschen för en mer hållbar framtid.

Företaget grundades 1969 och består idag av en relativt liten organisation på ca 80 anställda med hög grad av entreprenörskap och laganda. Kalmar Motor är en del av Vestergaard Companys globala organisation, med över 300 anställda och bolag runt om i världen. Kalmar Motor utvecklar produkter under filosofin ”Creative Simplicity”, vilket resulterar i lägre driftskostnader, till nytta för både våra kunder och miljön.

Läs gärna mer om oss: www.kalmarmotor.com


Tjänstebeskrivning
Som Inköpare på Kalmar Motor AB kommer du att spela en avgörande roll i säkerställandet av smidig produktion och eftermarknad genom att se till att rätt material finns tillgängligt vid rätt tidpunkt.

Rollen innebär att arbeta enligt den uppsatta produktionsplanen och säkerställa att alla krav uppfylls. Ditt huvudsakliga ansvar kommer att vara att övervaka lagernivåerna och minimera dem genom att utvärdera leverantörers prestationer. Genom en noggrann analys kommer du att identifiera möjligheter att förbättra och effektivisera inköpsprocessen.

Du kommer också att vara delaktig i att utvärdera nya leverantörer och säkerställa att de uppfyller företagets kvalitets- och leveransstandarder. Förutom ditt ansvar för att säkerställa effektivitet i materialhanteringen kommer du också att ha ett nära samarbete med både interna och externa intressenter. Detta innebär att du kommer att vara en viktig länk mellan olika avdelningar inom företaget och andra intressenter, vilket kräver god kommunikation och samarbetsförmåga.

Om du är redo för en spännande utmaning där du får möjlighet att vara en nyckelspelare inom inköpsprocessen och bidra till framgången hos Kalmar Motor AB, då ser vi fram emot din ansökan.
Du rapportera direkt till Inköpschefen.Kvalifikationer
Vår framgångsrika organisation har behov av en erfaren och engagerad inköpsninja, förhandlingsmästare och problemlösningsguru som kan ta oss till nästa nivå. Som en viktig del av vårt team på Kalmar Motor AB kommer du att ha en avgörande roll i att säkerställa att våra materialbehov är uppfyllda och att vi kan upprätthålla hög kvalitet i vår produktion och eftermarknad.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom inköp och har kunskap om leverantörsstyrning och förhandlingsteknik. Du är en noggrann och analytisk person som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö. Du har förmågan att prioritera och hantera flera projekt samtidigt och är van vid att ta egna initiativ.

Med din kandidatexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom upphandling, inköp (supply chain) och ekonomi har du den kunskap som krävs för att driva effektiva inköpsprocesser och hantera vårt leverantörsnätverk. Du är van vid att jonglera med olika leverantörer, utvärdera deras prestationer och förhandla fram fördelaktiga ramavtal.

Kunskap inom programvara som Microsoft Dynamics AX eller liknande system är meriterande.

Kvalitet är alltid i fokus för dig och du strävar alltid efter att få ut det bästa av våra leverantörer. Flexibilitet är en viktig egenskap för dig och du trivs i en organisation där samarbete och effektivitet är ledord.

Du är van vid att arbeta i team och har förmågan att kommunicera och samarbeta med kollegor på alla nivåer i organisationen. Du är inte rädd för att ta initiativ och tar gärna ansvar för att driva fram förändringar och förbättringar inom inköpsprocessen.

Vi är övertygade om att du är redo att ta dig an utmaningen och bli en del av vårt team på Kalmar Motor AB.
Skicka in din ansökan redan idag och bli en del av vårt framgångsrika team!Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Eriksson, e-post johan.eriksson@premier.se eller på telefon 0766-77 68 73.

Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se, senast söndagen den 25 Februari. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval så skicka gärna din ansökan redan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Vi tar ej heller emot ansökningar via e-post.

Funderar du på att flytta till Kalmar län?

Då kan det vara bra för dig att känna till att det finns extra stöd och vägledning läs mer på: https://flyttahit.nu/ Här kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!


Om NearYou
Vi är NearYou. Vi har gått från att vara ett bolag bland andra till att bli en samhällsaktör. Med oss som partner och arbetsgivare lovar vi att ge mer av det vi är bäst på. Vi är bäst på att vara nära, mänskliga och en motpol till stress, människor som statistik och en alltför opersonlig digitalisering.

Vi är hos dig, ett handslag, ett löfte. Vi vill ge det som vi tror en trasig arbetsmarknad behöver. För dig som kandidat innebär det en aktör som backar dig oavsett var i karriären du är och vill vara. Vi vill vara tryggheten i en snabb värld. Vi stöttar, utmanar och frågar hur det går. Helt naturligt, tycker vi.


Liknande Jobb

NearYou logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är NearYou. Vi har gått från att vara ett bolag bland andra till att bli en samhällsaktör. Med oss som partner och arbetsgivare lovar vi att ge mer av det vi är bäst på. Vi är bäst på att vara nära, mänskliga och en motpol till stress, människor som statistik och en alltför opersonlig digitalisering. Vi är hos dig, ett handslag, ett löfte. Vi vill ge det som vi tror en trasig arbetsmarknad behöver. För dig som kandidat innebär det en aktör som backar dig oavsett var i karriären du är och vill vara. Vi vill vara tryggheten i en snabb värld. Vi stöttar, utmanar och frågar hur det går. Helt naturligt, tycker vi.