Transportplanerare

Transportplanerare

Transportplanerare

Xylem|'zīləm|

1) en vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna

2) ett ledande bolag för vattenteknologi

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter? Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader.

Till vårt Distributionscenter i Emmaboda söker vi en Transportplanerare.
Tjänsten avser en visstidsanställning.

Arbetsuppgifter

Som Transportplanerare arbetar du i team tillsammans med åtta kollegor. I dina huvudsakliga uppgifter ingår att planera, boka och skeppa transporter för utgående gods. Du tilldelas ett specifikt ansvarsområde som motsvarar ett antal länder. Vidare ingår bland annat att fakturera levererat gods, kontera fraktfakturor, ta fram underlag till exportdeklarationer, utfärda transportdokument och i förekommande fall certifikat, ta fram fraktofferter samt att driva garantiärenden mot transportörer och försäkringsbolag.

Dina dagliga arbetsuppgifter består till största del av kundservice, du har ett stort mejlflöde in som du förväntas ge svar på. Våra kunder finns över hela världen vilket innebär att majoriteten av kommunikationen sker på engelska och via mejl på grund av olika tidszoner.

Vi erbjuder dig ett gäng glada kollegor och en arbetsmiljö med global anknytning.

Bakgrund

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning logistik eller med motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. För att lyckas i tjänsten krävs att du kan uttrycka dig på engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vidare förväntas du vara noggrann och drivande i ditt arbete samtidigt som du är serviceinriktad, och känner stort ansvar över att godset når kunden i tid.

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Martina Degler,Manager SDC Shipping, telefon 0471
  • 247136. Kontaktperson på HR är Anna Elm,telefon 0471-24 7134.
Du är välkommen med din ansökan senast 30september2021.

Intervjuer och urval sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson,för Akademikerna Jenny Johansson0471-24 70 00.
Mer info
Område Emmaboda
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.xyleminc.com
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Xylem |zlm| 1) En vävnad i växter som suger upp vatten från rötterna; 2) ett ledande bolag för vattenteknologi. Vi är ett globalt team som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa avancerade teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el och gas. Vi har starka långvariga relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår starka kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis med en kraftig inriktning på att utveckla mångsidiga, hållbara lösningar. 2018 hade Xylem 17 000 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder US dollar. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com. Om du tycker det låter spännande och vill vara med att lösa jordens vattenförsörjning, hör av dig!