Teamleader Account Payable till Xylem, Emmaboda

Teamleader Account Payable till Xylem, Emmaboda

Lockas du av möjligheten att utveckla och vara med i uppstarten av ny specialistfunktion? Har du några års erfarenhet som ekonom och vill ta ett kliv upp i karriären? Xylem erbjuder en spännande möjlighet där du får möjlighet att verka lokalt men också i nära samverkan med övriga finansfunktioner inom bolaget och med kontaktytor i både Sverige såsom runt om i Europa.

Om tjänsten

För att på ett bättre sätt kunna stödja Xylems olika divisioner och bolag inom Sverige och Europa behöver nu finansteamet i Emmaboda förstärkas med en Teamleader Account Payable. I tjänsten kommer du att spela en betydande roll i utformningen av en ny funktion inom Xylem där en av dina viktigaste uppgifter initialt blir att sätta både processer och rutiner för avdelningen. Du kommer att ha personalansvar för en medarbetare, ambitionen är att ditt team på sikt kommer växa i form av ytterligare anställningar där du också kommer att vara delaktig. Som Teamleader Account Payable blir du en strategisk affärspartner och ger stöd till finansgrupperna och andra viktiga intressenter inom bolaget.

I rollen ingår att:
  • Stödja arbetet med anpassning till strategiska affärsmål samt tillväxtmål
  • Utveckla arbetet med riskhantering
  • Arbeta med finansiella resultat
  • Säkra uppsatta efterlevnadskrav
Tjänsten är placerad på Xylems kontor i Emmaboda och du kommer att rapportera till Account Payable Manager. På Xylem möts du av en kultur som uppmuntrar idéer om förbättring och effektivisering samt erbjuder och stöttar till både personlig och professionell utveckling.

Är det här du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom redovisning, ekonomi, företagsledning eller annat för tjänsten relevant relaterat område. Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet av arbete inom redovisning.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av en roll med arbetsledande eller direkt personalansvar men det är inget krav. Har du också verkar i ett stort internationellt företag där du även kommit i kontakt med IFRS, GAAP och SOX efterlevnad är det meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har en hög analytisk förmåga och känner dig trygg i din yrkesroll. Goda kunskaper i både svenska och engelska är nödvändigt för att kunna kommunicera med dina kollegor globalt i företaget.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker efter dig som är en engagerad, entusiastisk, samarbetsvillig och bra kommunikatör. Du är en naturlig ledare som också känner igen dig i egenskaper såsom ansvarsfull, innovativ och drivande.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 073-55 88 927. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Carolina Eskengren
Telefon 08-12050427
Område Emmaboda
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 apr 2021 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 19 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvaru-märken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

www.xylem.com